Догори
Дати відгук

Українські селекціонери вивели 3 нових сорти ріпчастої цибулі

В Україні розроблено сорти цибулі незвичної сигароподібної форми.

1 хв на прочитання4 години тому
Нові сорти цибулі: українські селекціонери вивели "Заграву", "Любчик" та "Маяк" незвичайної форми Нові сорти цибулі: українські селекціонери вивели "Заграву", "Любчик" та "Маяк" незвичайної форми
Поділитись:

Науковці Національної академії аграрних наук України вивели три нових сорти ріпчастої цибулі, які відрізняються незвичною сигароподібною (гострою) формою, повідомляє видання 1 хвилина. Нові сорти — Заграва, Любчик та Маяк — демонструють значно кращі агрономічні характеристики: селекціонери заявляють, що вони дають на чверть більший урожай, а лежкість покращена на 8% і сягає 96%.

Характеристики нових сортів

Заграва

  • Особливості: Цибуля з червоними сухими лусочками. Коли головки свіжі, вони мають червонуватий відтінок.
  • Термін зберігання: Зберігається до 10 місяців поспіль.
  • Стиглість: Середньопізній сорт.
  • Вага та смак: Вага цибулин коливається у межах 70−150 г. На смак гостренька. Підходить для вживання у сирому вигляді та для приготування страв.
  • Регіони: Найкраще зростає у Лісостепу, Степу та на Поліссі.

Любчик

  • Форма та луска: Має сигароподібні цибулини із звичним жовто-коричневим кольором луски.
  • Вага та лежкість: Вага від 100 до 170 г. Чудово зберігається протягом 7−8 місяців.
  • Стиглість: Середньоранній сорт, збирати можна через 106−110 днів після посіву.
  • Стійкість та смак: Середньогострий на смак. Стійкий до хвороб і не схильний до стрілкування. М’якота біла й соковита.

Маяк

  • Врожайність та зберігання: Вирізняється високим рівнем урожайності та подовженим терміном зберігання.
  • Вага: Цибулини доволі великі – заважують 200−250 г.
  • Стійкість та смак: Має гарний імунітет, стійкий до хвороб і шкідників. Чудово смакує у свіжому вигляді та додає приємного смаку першим і другим стравам.
  • Регіони: Пристосований для вирощування у Лісостепу та на Поліссі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.