Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Святкова трагедія в Ізраїлі: майже 40 осіб загинули в тисняві (відео)

Святкова трагедія в Ізраїлі: майже 40 осіб загинули в тисняві (відео)

1:53
Поділитись:

Скільки саме паломників відвідали свято, досі невідомо. Однак точно більше, ніж установлений владою ліміт у десять тисяч людей.

Усе сталося на горі Мерон у Галілеї, куди приїхали десятки тисяч хасидів відзначати свято Лаг ба-Омер. На горі розташована могила раввина, якого вважають засновником кабали. Під час свята прийнято палити ватри, співати і танцювати. Утім, у якийсь момент щось пішло не так.

Деталі інциденту розповіли у сюжеті ТСН.Ранок 30 квітня. 

На відкритому стадіоні, де зібралися люди, виникла тиснява. За попередніми даними, близько тисячі паломників йшли по вузькому коридору вздовж трибун, коли щось трапилося. За однією версією, завалилася трибуна. За іншою, це сталося пізніше, а насправді хтось із людей просто послизнувся у натовпі, що призвело до ефекту доміно.  

Медики кажуть, що не розраховували побачити таку картину, коли їхали на виклик.  Наразі на місці працюють медики, рятувальники, поліцейські. Навіть залучили військових. Травмованих вивозять гелікоптерами. Усіх відвідувачів просять полишити місце трагедії.

Скільки саме паломників відвідали свято, досі невідомо. Однак точно більше, ніж встановлений владою ліміт у десять тисяч людей. Відомо, що загинули щонайменше 38 людей, а близько сотні дістали травм. Це зібрання стало наймасовішою подією, відколи в країні скасували карантинні обмеження.

За даними ізраїльської преси, на горі було принаймні вдесятеро більше. Торік свято Лаг ба-Омер скасували через карантинні обмеження. Цього року фестиваль вирішили провести.  

До слова, у Черкасах медики реанімували жінку, яка 39 хвилин була без ознак життя.