Догори
Дати відгук

Що приховують ароматизатори й підсилювачі смаку: як вибрати «справжню» ковбасу

Кожен вид ковбасних виробів має свою специфіку, проте є деякі моменти, спільні для всіх типів ковбас.

1 хв на прочитання21 Травня 2022, 23:06
Поділитись:

Ковбаса посідає 5-е місце у рейтингу найбільш споживаних продуктів харчування. Але, попри великий асортимент ковбасних виробів на ринку, купити якісний продукт буває непросто. Що потрібно знати, аби зорієнтуватися серед розмаїття пропозицій? Про це розповідають «Домосіди».

Запах ковбаси не повинен бути сильним. Наявність сильного аромату говорить про додавання ароматизаторів в продукт. А надто виражений запах спецій означає, що вона виготовлена ​​з несвіжого м'яса. Якщо в ковбасі є жирові вкраплення, то вони мають бути білими — не жовтими чи рожевими. Інакше або ковбаса несвіжа, або в ній є багато барвників.

Якщо в складі вказана соя, значить, вміст м'яса в продукті зводиться до нуля. Замість нього міститься фарш із хрящів, шкірок тощо. Крохмаль у складі є абсолютно нешкідливою харчовою добавкою, він служить загусником для ковбасного фаршу. Каррагінан є харчовою добавкою і може викликати алергію. Найпоширенішим барвником є ​​нітрит натрію, який забарвлює ковбасні вироби у рожевий колір.

Якщо після кількох з'їдених шматочків ковбаси з яскравим смаком вас невблаганно тягне скуштувати ще одну порцію, будьте певні: у її складі є потужний підсилювач смаку глутамат натрію. Він надає ковбасі незрівнянного смаку й аромату, але, найголовніше, може приховати неприємний запах і післясмак неякісного фаршу.

Також ми писали про ковбасний сир: дієтолог розповідає, чим цей продукт корисний і як його вибрати.

Окрім того, ми розповідали, як вибрати найкращу олію, щоб смажити без шкоди для здоров’я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.