Догори
Дати відгук

Як вибрати найкращу олію, щоб смажити без шкоди для здоров’я

Що робити, якщо при високих температурах жири окислюються і виділяють канцерогени, які провокують появу онкозахворювань тощо?

2 хв на прочитання04 Травня 2022, 22:54
Поділитись:

Кожен жировий продукт має температурну позначку, при якій починається окислення компонентів і речовини змінюють свої властивості і смакові якості, виділяючи дим. Цю температурну позначку називають точкою димлення, розповідає Alexus.

Від температури димлення залежатиме можливість використання продукту для смаження, тушкування або холодної заправки. При високих температурах жири окислюються і виділяють канцерогени. А їх вживання провокує прояв ракових захворювань, хвороб серця і шлунково-кишкового тракту.

На якій олії краще смажити без шкоди для здоров’я, підкаже таблиця.

Вид продукту

Температура димлення

Області застосування

Соняшникова рафінована

227

·         Смаження, тушкування, випікання, холодні заправки

Соняшникова нерафінована

107

·         Тушкування, запікання, холодні заправки

Дезодорована соняшникова

232

·         Смаження, тушкування, запікання, холодні заправки

Оливкова рафінована

240

·         Смаження, тушкування, запікання, холодні заправки

Оливкова нерафінована

190

·         Холодні заправки

Кокосова

230

·         Смаження, тушкування, запікання, холодні заправки

Вершкова

250

·         Запікання, тушкування, смаження

Ріпакова нерафінована

190

           Холодні заправки

Ріпакова рафінована

230

·         Смаження, тушкування, запікання, холодні заправки

Кукурудзяна рафінована

232

·         Смаження, тушкування, запікання, холодні заправки

Кукурудзяна нерафінована

178

·         Холодні заправки

З виноградної кісточки

220

·         Смаження, тушкування, запікання, холодні заправки

З авокадо

270

·         Смаження, тушкування, запікання, холодні заправки

Арахісова нерафінована

160

·         Тушкування, запікання, холодні заправки

Арахісова рафінована

232

·         Смаження, тушкування, запікання, холодні заправки

Пальмова

230

·         Смаження, тушкування, запікання, холодні заправки

Кунжутна

210

·         Смаження, тушкування, запікання, холодні заправки

Лляна

232

·         Смаження, тушкування, запікання, холодні заправки

Що вищий поріг димлення олії, то більше вона придатна для використання при високих температурах.

Також ми розповідали, на якій олії категорично не можна смажити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Румунія передала Україні організатора міжнародного наркосиндикату
Румунія передала Україні організатора міжнародного наркосиндикату: "ціна питання" на понад 200 млн грн
1 хв на прочитання7 годин тому
Захищає від інсульту Схуднення Корисні продукти
Допомагає схуднути та захищає від інсульту: названо продукт із чарівними властивостями
1 хв на прочитання18 годин тому
Магнітні бурі на середу, 1 травня
Можуть чинити негативний вплив на здоров'я: магнітні бурі на середу, 1 травня
1 хв на прочитанняВчора
Медичний висновок для майбутніх усиновлювачів
Медичний висновок для майбутніх усиновлювачів стане цифровим
2 хв на прочитанняВчора
Роздратований кінь тяжко понівечив молодого господаря (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Названо чай, який знижує рівень цукру в крові до мінімуму: коштує копійки
1 хв на прочитанняВчора
Викрито організовану групу лікарів, які підробляли документи для отримання інвалідності
1 хв на прочитання29 Квітня 2024
«Розумні» презервативи: нові технології дарують нові можливості подбати про своє здоров’я
1 хв на прочитання29 Квітня 2024
Більше з GreenPost