Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Продав машину і створив равликову ферму: як українці стали постачальниками іспанських ресторанів (відео)

Продав машину і створив равликову ферму: як українці стали постачальниками іспанських ресторанів (відео)

9:38
Поділитись:

Сьогодні в Україні все більшої популярності набуває розведення равликів, адже це - високомаржинальна справа, яка практично повністю орієнтована на експорт.

50 тон равликів щорічно в Україні, то є реальність. Доводять це молоді підприємці, які опікуються равликовою фермою на Київщині.  Компанія, яку заснували айтішник Антон та інженер Ігор, є одним з піонерів равликового бізнесу в Україні. 

Як ідеться у матеріалі та відео  agro-business.com.ua, за чотири роки діяльності равликова ферма змогла розшири площі  до 1.5 га та мати свій склад в Іспанії. Адже практично весь вирощений равлик в Україні йде на експорт.

Основними країнами споживання є Іспанія, Італія та Франція. Равлики настільки популярні у цих країнах, що скажімо у Франції вони введені  в обов’язковий раціон військових, а у Іспанії вони є головною складовою багатьох національних страв. В Іспанії, вирощені в Україні равлики продаються до ресторанів. 

Сьогодні равликова ферма, розміщена на 1 га, здатна принести чистий прибуток у 1 000 000 грн. За словами одного з власників бізнесу, для такого прибутку йому спочатку довелося пройти навчання та продати машину і мотоцикл. 

 Нагадаємо, на Волині жінка відкрила равликову ферму.