Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Погодні аномалії: Сербія оговтується від потужних снігопадів, Греція — від дощів (ВІДЕО)

Погодні аномалії: Сербія оговтується від потужних снігопадів, Греція — від дощів (ВІДЕО)

3:33
Поділитись:

Відомо про загибель жінки після того, як її автомобіль було віднесено паводковими водами.

Сербія постраждала від сильних снігопадів. Багато міст, включаючи столицю Белград, були повністю вкриті снігом. Був украй ускладнений рух транспортних засобів, скасовувалися рейси в аеропортах, поїзди запізнювалися до місця прибуття, а автомобілі застрягали на дорогах. Їх доводилося витягувати плугами. Безліч дерев було повалено, постраждали автомобілі та деякі будівлі.

Людей просили не виходити без потреби на вулицю.

У грудні Національна обсерваторія Афін оголосила, що у Греції було побито два річні рекорди за кількістю опадів і снігопадів. До 12 грудня річна кількість опадів на метеорологічній станції Теодоріана у північно-західній регіональній одиниці Арта досягла 3425 мм, що перевищило 15-річний рекорд.

Супутникові дані показали, що у суботу, 11 грудня, 19 % території країни знаходилося під сніговим покривом, побивши 17-річний рекорд.

Також стало відомо про загибель жінки після того, як її автомобіль було віднесено паводковими водами біля Катерини в Македонії.

Негода спричинила масштабні повені та завдала серйозної шкоди інфраструктурі в західних частинах Греції. Найсильніше стихія вдарила по районах Епіра та Фессалії. Також постраждали Іонічні острови, Етолоакарнанія та Ахайя.

Джерело: meteoprog.ua.

Нагадаємо, що у лісах Житомирщини облаштували 700 годівниць і 167 підгодівельних майданчиків для диких тварин.