Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • На Вінниччині готують різотто з кукурудзяним "труфелем": сірим наростом на качанах (ВІДЕО)

На Вінниччині готують різотто з кукурудзяним "труфелем": сірим наростом на качанах (ВІДЕО)

2:55
Поділитись:

На смак схоже на звичайний їстівний гриб. Дотепер в Україні цей сірий наріст вважали небезпечним шкідником для злакових та знищували його.

Шеф-кухар одного з місцевих ресторанів Віктор Палевський готує страви з  грибів, що ростуть на качанах солодкої кукурудзи.  Говорить, такі гриби готував, коли стажувався за кордоном. А ось у Вінниці кукурудзяний гриб не готують у жодному закладі харчування. Таку страву називає вишуконою і ексклюзивною. У Мексиці, де стажувався кухар, це традиційна страва. Кукурудзяні гриби, каже, там консервують, тому їсти їх можна цілий рік.  

"Вітлакоче", іншими словами різотто з кукурудзяним грибом. Інгрідієнти до страви надає місцевий селекціонер Михайло Нагорняк.  

На 10 сотках землі у Михайла Нагорняка майже сімсот гібридних сортів солодкої кукурудзи: тут і мармурова (на її качані і білі, і жовті зерна), "білий кролик" (лише білі зерна) та 17 підвидів фіолетової кукурудзи.Вражену грибом кукурудзу не викидав, а спробував приготувати. Спочатку — вдома, а потім — за порадою звернувся до вінницького шеф-кухаря.

 

"Ми спробували це приготувати — нам вдалося. І ми вже так назвали по типу американців "кукурудзяний труфель". Він їстівний, адже це та сама кукурудза тільки видозмінена", — розповідає Михайло Нагорняк. 

До слова, у Київській області виростили найбільшу органічну лохину в країні (ВІДЕО).