Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • На Хмельниччині чоловік на трьох сотках землі виростив півтори тонни кавунів (ВІДЕО)

На Хмельниччині чоловік на трьох сотках землі виростив півтори тонни кавунів (ВІДЕО)

2:27
Поділитись:

Мешканець села Васьківці біля Ізяслава Сергій Любицький не займається професійним вирощуванням кавунів, для нього це хобі та городина.

Проте цього року йому є чим похвалитися: найбільший смугастий кавун мав вагу 11 кілограмів 450 грамів, білий — майже десять кілограмів.

Як чоловік розповів Суспільному, цьогоріч зібрав чималий врожай: «Тонни півтори — це точно. Так, це із трьох соток. Я вже пороздавав 400 кілограмів, може, більше, всім сусідам. Кавунів у цьому році дуже багато. Я не знаю, що з ними робити».

За кавунами треба доглядати, аби вони добре росли, каже господар. Радить, що треба робити, щоб не росли бур’яни, не тягнули поживні речовини від кавуна. Кавун дуже ніжний на початкових стадіях, тому сапати потрібно обов’язково. І багато піску. Постійно ходити і дивитись, чи не починає жовкнути. Як починає, потрібно розпушувати землю і слідкувати за плодами постійно.

На земельній ділянці господар вирощує п’ять сортів кавунів. Найбільше, каже, подобаються білі мармурові, з рожевою м’якоттю.

«Ця культура не терпить добрива, крім азотних. Це можна взяти ложку селітри на відро води, розмішати та попідливати по пару кружок під кожен кущик. І дріжджовий розчин, коли кавуни трохи підросли», — каже господар.

Нагадаємо, на Полтавщині виростили кавун-гігант вагою 32 кг.