Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • На Дніпропетровщині чоловік лікує і доглядає яструбів, сов і орланів (відео)

На Дніпропетровщині чоловік лікує і доглядає яструбів, сов і орланів (відео)

2:42
Поділитись:

Головна причина через яку птахи потрапляють до домашньго реабілітаційного центру - безвідповідальність людей.

Реабілітації потребують не тільки безпритульні собаки, коти чи замордовані власниками ведмеді. Лікування та допомоги потребують і хижі птахи, які за різних обставин потрапили у ситуацію, коли не можуть вижити самостійно у природі.

Володимир Завізіон з Дніпропетровщини  на власному подвір'ї облаштував центр реабілітації для птахів, де лікує, доглядає та вигодовує хижих пернатих, яким потрібна допомога. Чоловік розповідає, птахи — мрія дитинства, за освітою зварювальник.  Він лікує, доглядає, вигодовує та випускає диких птахів на природу близько 10 років.

У  центрі Завізіона  перебувають орлани, пугачі, соколи та інші хижі птахи, інформує Суспільне.  Самку орлана Хрюню пташеням привезли до Володимира з Херсонщини, ліс у якому вона жила до цього — вирубали. Володимир її вигодував та виходив і тепер разом із самцем Орланчиком, який також втратив домівку, сторожують на подвір'ї не гірше собак, говорить їхній рятівник. 

"Це хобі було у мене з дитинства, але захоплювався тоді співочими птахами, але часто співочі пересікаються з хижими. І коли я почав усю цю справу вивчати, в Інтернеті статті усякі, виявилось, що ці птахи під загрозою зникнення, тому що багато їх винищують", — говорить Володимир Завізіон.

Головна причина через яку птахи потрапляють до домашньго реабілітаційного центру Володимира, говорить він, - безвідповідальність людей: полювання, вирубка лісів, неправильний догляд та годування.

Зараз у Володимира живуть 12 птахів: орлани, соколи, яструби, коршуни, курганники, сови сплюшки та пугач. Є пташки, що втратили слух, птахи з одним оком, просто покинуті господарями, пернаті з контактних зоопарків. За місяць 12 птахів з'їдають приблизно 120 кілограмів курчат, а узимку їстимуть удвічі більше.

Нещодавно зоозахисник вилікував та випустив на волю замучену господарями вухасту сову. Розповідає, за птахами не сумує, через його руки пройшли понад 100 пернатих, та й, говорить, свобода їм потрібна більше за найкращий догляд.

Чоловік веде блог у мережі, де розповідає про тонкощі утримання диких птахів. Розповідає, за тиждень випустить вже готового до самостійного життя яструба. Через рік попрощається з орланами, але випустить їх з GPS датчиками, щоб відслідковувати їхнє місцезнаходження і у разі чого допомогти.

До слова, у Чорнобилі побачили червонокнижних хижих птахів (фото).