Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • На Чернігівщині людей лікують в амбулатурії, де відійшла стіна, валиться фундамент і немає опалення (ВІДЕО)

На Чернігівщині людей лікують в амбулатурії, де відійшла стіна, валиться фундамент і немає опалення (ВІДЕО)

4:30
Поділитись:

Сільську амбулаторію за програмою «Велике будівництво» почали зводити навесні 2019 р. та досі не здали.

Мерзнуть пацієнти та персонал сільської амбулаторії у Грем'ячі, бо підрядна організація залишила об'єкт недобудованим. Медичні працівники працюють і лікують людей у старому приміщенні, зведеному понад півтора століття тому. Там відійшла стіна, валиться фундамент і немає опалення. Позначка на термометрі в кабінеті дитячої медсестри зупинилася на семи градусах вище нуля.  

У таких же умовах приймає пацієнтів лікарка-стоматолог. Жінка каже, боїться, що без опалення зіпсуються препарати, які треба зберігати за певних температур. Поки сама на роботі, вмикає електрообігрівач. На ніч його залишати боїться. Тут же в амбулаторії базується швидка допомога. Частина кабінетів пустує.

Цьогоріч у селі з весни на будівництві нової амбулаторії не бачили будівельників. Приїздила лише комісія: підрядник, голова Новгород-Сіверської ТГ, розповідає староста Грем’яцького старостату Ганна Гавриліна.

«Нове приміщення будується та ніяк не добудується. Приїздять усі підрядники, обіцяють золоті гори то до 1 вересня, то до 1 жовтня, то до 1 листопада. Але на сьогодні все зачинено. Не працює. Плитка — йдеш, а воно хитається. Просто поклали її на пісок. Нема жодних бордюрчиків, щоб закріпилася ця плитка, трималася. Там скрізь з’явилася пліснява, тому що приміщення було ціле літо закрите, воно не провітрювалося — і пішла пліснява, і на стелі плитка почала відпадати», — каже жінка.

Згідно з даними електронної системи публічних закупівель ProZorro добудувати амбулаторію в Грем'ячі та здати в експлуатацію мали до кінця літа 2021 року.  

Наразі, за словами головного лікаря Новгород-Сіверського центру первинної допомоги Оксани Черненко, у стару амбулаторію привезли два електрообігрівачі та дрова для буржуйок. Газове опалення увімкнути поки що не можуть: газовий котел і лічильник із котельні амбулаторії — в ремонті.

Також ми розповідали, що у Дніпрі зробили унікальну операцію на відкритому серці двомісячному малюку (ВІДЕО).