Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • У Дніпрі зробили унікальну операцію на відкритому серці двомісячного малюка (ВІДЕО)

У Дніпрі зробили унікальну операцію на відкритому серці двомісячного малюка (ВІДЕО)

1:11
Поділитись:

Через вроджені вади дитина не могла самостійно дихати.

У Дніпрі медики зробили унікальну операцію двомісячному маляті. Для цього дитині зупинили серце на майже 40 хвилин, передає "5 канал".

Зазначається, що через вроджені вади дитина не могла самостійно дихати і від народження була в лікарні під апаратом штучної вентиляції легенів. На складну операцію медики наважилися, коли малюку виповнилося два місяці. Тривала вона більш як дві години. 38 хвилин за серце новонародженого працювали апарати штучного кровообігу.

Це перша унікальна операція на відкритому серці у Дніпровському центрі матері і дитини імені Руднєва. Допомагали кардіохірургам колеги з Києва. Операція пройшла успішно.

"Спільно з бригадою кардіохірургів з Києва було виконано операцію з усунення майже всіх внутрішньосерцевих вад. Наші зусилля увінчалися успіхом, дитина самостійно дихає, пішли від усіх підтримок по серцю, почувається нормально. Звичайний післяопераційний період. Сподіваємося, що це практично здорова дитина", – сказав завідувач відділення кардіохірургії Центру матері і дитини Павло Павлов.

До слова, в Україні жінка народила 15-ту дитину, хоча має проблеми зі здоров’ям.