Пиріг із персиками: як створити атмосферу хюґе за 45 хвилин
Ідеально пасує до затишного вечора.

Аби створити домашні смаколики, не завжди потрібні години на кухні. Лише менше години — й ваша оселя наповниться чудовим ароматом випічки, яка зробить вечір затишним та особливим. Зробіть собі горнятко кави чи запашного чаю, запаліть свічки, візьміть пледи — і пориньте в атмосферу хюґе. Цей рецепт обов'язково варто зберегти у своєму записнику!
Інгредієнти:
цукор — 1 склянка;
борошно — 1 склянка;
масло вершкове — 200 г;
яйця — 4 шт.;
розпушувач — 1 ч. л.;
коньяк (за бажанням) — 2 ч. л.;
персики — 6 шт.;
цукор — 4 ст. л.;
ванільний цукор — 1 ч. л.
Приготування.
Очищені від шкірки персики нарізати шматочками. Викласти їх на пательню, посипати цукром (4 ст. л.), додати ванільний цукор (1 ч. л.) та обсмажувати на невеликому вогні. Карамелізувати фрукти до напівготовності: вони мають бути м'якими, але зберігати форму й не розпадатися.
Викласти карамелізовані персики на дно форми для запікання. Залити їх сиропом, що утворився під час смаження.
У глибокій мисці розтерти розм'якшене вершкове масло з цукром (1 склянка). Додати яйця та ретельно перемішати інгредієнти до отримання однорідної маси. Сюди ж просіяти борошно, додати розпушувач та за бажанням влити коньяк. Тісто добре вимісити.
Обережно вилити тісто на карамелізовані персики у формі. Поставити пиріг у попередньо розігріту до 180 °C духовку. Час приготування орієнтовно складає 30–40 хвилин. Перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою: якщо вона виходить сухою, пиріг готовий.
Готовий пиріг вийняти з духовки та залишити охолоджуватися у формі чи на ґратках. Перед подачею викласти його на тарілку, за бажанням прикрасити цукровою пудрою чи листочками м'яти.
Більше рецептів читайте на GreenPost.



