Заборонене задоволення — фондан із чилі та карі: простий рецепт
Екзотична версія класичного десерту, що поєднує ніжність, гостроту та пряні нотки.

Цей шоколадний фондан змусить вас переглянути все, що ви знали про десерти. Пряний карі та гострий чилі розкриваються в кожному шматочку, додаючи незвичайний післясмак класичному французькому десерту.
Інгредієнти.
чорний шоколад — 200 г;
вершкове масло — 200 г;
яйця — 4 шт.;
цукор — 100 г;
борошно — 100 г;
порошок каррі — 1 ч. л.;
порошок чилі — 1/2 ч. л..
Приготування.
Розігріти духовку до 200 °C. Змастити маслом і присипати борошном формочки для фондану.
На водяній лазні розтопити шоколад із вершковим маслом, постійно помішуючи.
Окремо збити яйця з цукром до пишної маси.
Влити розтоплений шоколад у яєчну суміш, ретельно перемішати.
Просіяти борошно, карі та чилі й обережно додати до шоколадно-яєчної маси.
Розлити тісто по формочках і випікати 10-12 хвилин. Середина повинна залишитися рідкою.
Подавати гарячим, можна додати кульку ванільного морозива.
Більше рецептів читайте на GreenPost.



