Догори
Дати відгук

«Гріхи»: російський генетик розповів, чому люди більше не живуть 900 років

А світ не дасть Росії жити спокійно і розвиватися за власним сценарієм, бо йому потрібні її ресурси.

3 хв на прочитання29 Березня 2023, 01:17
Кадр із відео «Мінська духовна академія» / YouTube Кадр із відео «Мінська духовна академія» / YouTube
Поділитись:

На думку члена-кореспондента РАН, директора Інституту загальної генетики ім. Н.І. Вавилова РАН Олександра Кудрявцева, у минулому тривалість життя людей сягала 900 років, а мутації, що викликають генетичні хвороби сучасної людини, пов'язані з гріхами — первородним і «особистим». Таку заяву він зробив на богословській конференції, звернув увагу RTVI.

«Спочатку Бог створив світ, і побачив Бог, що все, що він створив, добре. Це книга Буття, гол. 1, 31 вірш. Світ був досконалий і гармонійний. І якби він таким і залишався, все б і надалі було б добре, і, можливо, не було б нашої конференції, коли ми шукаємо гармонію між людиною та світом. Але так не сталося», — заявив Кудрявцев, пояснивши, що Всесвіт, створений Богом у процесі творіння, впав у «тління» через гріхопадіння людей.

На думку Кудрявцева, у минулому тривалість життя людей сягала 900 років. При цьому він послався на якийсь графік, який «можна часто знайти в інтернеті», додавши, що він сам його будував.

«Це тривалість життя наших предків від «до потопу», і ми бачимо — 900 років. Після потопу тривалість життя падає. Насправді, якщо припустити, що тривалість життя пов'язана із загальним здоров'ям, а загальне здоров'я пов'язане з неушкодженістю природи, то можна бачити — ось воно, швидкість ураження природи людини», — заявив науковець.

На його думку, причиною мутацій, що спричиняють генетичні хвороби сучасної людини, є гріхи — «перворідний та особистий».

«Ось такі мутації лікарі-генетики знаходять щодня, коли працюють із пацієнтами… Науковці-атеїсти вам скажуть, що насправді це радіація, це забруднення, це все мутагенні ефекти. Проте моє особисте переконання, що така руйнація таки ініційована первородним гріхом, вона посилюється гріхом родовим, та й особистим теж. І в цьому плані стає зрозумілим мені принаймні твердження про те, що діти до 7-го коліна відповідають за гріхи батьків своїх. Але це справді так. Пошкоджений мутацією ген, якщо припустимо, що злочин викликає генетичні мутації, неспроможна відновитися такий ген сам собою. Ну хіба чудом Божим. Але він може бути замінений на здоровий ген, отриманий від іншого здорового батька, від роду, в якому цей ген не був пошкоджений», — вважає Кудрявцев.

Наприкінці доповіді він заявив, що світ не дасть Росії жити спокійно і розвиватися за власним сценарієм.

«Наші ресурси, насамперед наші ресурси продовольства, чистої води, енергії, надто привабливі для навколишнього світу, чи то Європа, чи Китай. Тому хочемо ми того чи ні, але нам доведеться захищатись і захищатися військовим шляхом. По суті, ми вже почали це робити», — вважає науковець.

Інститут загальної генетики ім. Н.І. Вавилова Російської академії наук — найстаріша генетична установа в системі Академії Наук. Як зазначено у профілі Кудрявцева на сайті РАН, областю його наукових інтересів є загальна генетика та генетична різноманітність рослин, головним чином окультурених людиною, застосування сучасних генетичних технологій у селекції та насінництві.

Нагадаємо, у березні відбулася ІІІ міжнародна науково-богословська конференція «Бог — Людина — Світ», організаторами якої стали Мінська та Стрітенська духовні академії. Крім богословів, у конференції брали участь понад сто науковців, аспірантів, викладачів і студентів з Білорусі, Росії, Казахстану, Європи та США.

Також нагадаємо, що у мінському Свято-Єлисаветинському монастирі збирають пожертви для російських солдатів: «Це ніяка не купівля зброї».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я