- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Фахівці рекомендують вживати виноград разом із кісточками
Фахівці рекомендують вживати виноград разом із кісточками
Олія виноградних кісточок, як і самі кісточки — знахідка для організму будь-якого віку.
Причина — у чудодійних речовинах, що містяться у самих кісточках, інформує Ukr.Media.
Сьогодні харчова олія з виноградних кісточок — скарб, який не так просто відшукати на ринку, але і його вартість досить значна. А як відомо, те, що шкідливе для організму, завжди коштує в рази менше, ніж корисний продукт. Калорійність не така вже й висока — лише 63 калорії на 100 грамів.
Сюди можна віднести:
- 72 % лінолевої кислоти, яка входить до складу Омега-6;
- 16 % олеїнової кислоти, 7 % пальмітинової кислоти і 1 % ліноленової кислоти, які перешкоджають відкладенню солей і холестерину в організмі;
- найбільше в кісточках міститься саме вітаміну K, E, кальцію та калію, відповідальних за красу, свіжість, молодість і силу кісток;
- токоферол теж міститься у виноградних кісточках.
Цей елемент впливає на самопочуття, настрій. Якщо в організмі його недостатньо, то може активізуватися депресивний стан.
Науково доведено, що кісточки винограду, як листя та ягоди, несуть тільки користь організму і всім його відділам, включаючи серце, судини. Не даремно виноград включають у виробництво БАДів, як компонент, що блокує старіння. Але вживання винограду — це скоріше особисте бажання та належна переносність.
Однак, є і ряд хвороб, за яких не рекомендують вживати кісточки, як і сам виноград:
- цукровий діабет;
- сечокам’яні хвороби;
- нездоровий стан зубів;
- здуття і метеоризм, інші шлунково-кишкові інфекції.