Догори
Дати відгук

Фахівці рекомендують вживати виноград разом із кісточками

Олія виноградних кісточок, як і самі кісточки — знахідка для організму будь-якого віку.

1 хв на прочитання27 Серпня 2021, 06:45
 Pixabay Pixabay
Поділитись:

Причина — у чудодійних речовинах, що містяться у самих кісточках, інформує Ukr.Media.

Сьогодні харчова олія з виноградних кісточок — скарб, який не так просто відшукати на ринку, але і його вартість досить значна. А як відомо, те, що шкідливе для організму, завжди коштує в рази менше, ніж корисний продукт.  Калорійність не така вже й висока — лише 63 калорії на 100 грамів.

Сюди можна віднести:

  • 72 % лінолевої кислоти, яка входить до складу Омега-6;
  • 16 % олеїнової кислоти, 7 % пальмітинової кислоти і 1 % ліноленової кислоти, які перешкоджають відкладенню солей і холестерину в організмі;
  • найбільше в кісточках міститься саме вітаміну K, E, кальцію та калію, відповідальних за красу, свіжість, молодість і силу кісток;
  • токоферол теж міститься у виноградних кісточках.

Цей елемент впливає на самопочуття, настрій. Якщо в організмі його недостатньо, то може активізуватися депресивний стан.

Науково доведено, що кісточки винограду, як листя та ягоди, несуть тільки користь організму і всім його відділам, включаючи серце, судини. Не даремно виноград включають у виробництво БАДів, як компонент, що блокує старіння. Але вживання винограду — це скоріше особисте бажання та належна переносність.

Однак, є і ряд хвороб, за яких не рекомендують вживати кісточки, як і сам виноград:

  • цукровий діабет;
  • сечокам’яні хвороби;
  • нездоровий стан зубів;
  • здуття і метеоризм, інші шлунково-кишкові інфекції.

До слова, названі щоденні звички, які прискорюють старіння.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.