Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Діти у школі періодично втрачають свідомість: на Київщині підприємство труїть ціле село (ВІДЕО)

Діти у школі періодично втрачають свідомість: на Київщині підприємство труїть ціле село (ВІДЕО)

6:51
Поділитись:

Всі випадки погіршення стану школярів зафіксовано.

Мешканці одного із сіл Київщини б'ють на сполох — господарська діяльність компанії, яка зараз називається «Схід Біо Груп», супроводжується їдким смородом. Від виробничих приміщень, які розташовані поряд зі школою та житловими будинками, у повітря надходять речовини, від яких діти у школі, що розташована поруч, періодично втрачають свідомість. Всі випадки погіршення стану школярів зафіксовано.

Про діяльність підприємства, від якого страждають люди в селі Пії Ржищівської міської територіальної громади, дізнався «Київський регіон».

Мешканці села стверджують, що підприємство працює з порушенням санітарного законодавства. Від того, що випаровується у повітря у людей тиск піднімається, дерев’яніє язик і починаються проблеми зі шлунком. Мешканці навіть виходили під ворота підприємства з вимогою змінити ситуацію, але марно. На підприємстві, за словами селян, поставили якісь фільтри, але ситуацію з повітрям це не змінило. 

Голова Ржищівської міської територіальної громади Крістіна Чорненька зазначила, що селяни разом із представниками влади та поліції намагалися потрапити на підприємство,  але зайти на територію їм не вдалося. 

Повідомляється, що судячи з усього, підприємство «Схід Біо Груп» без жодних дозволів як із боку Держпродспоживслужби, так і органів місцевого самоврядування, переробляє відходи діяльності вітчизняних птахофабрик, отримуючи біологічні продукти. 

До слова, екологічний комітет рекомендував ухвалити програму «Питна вода».