Догори
Дати відгук

Дешевий яблучний оцет рятує серце та знижує вагу: 11 причин для вживання

Вживаючи оцет щодня можна поліпшити травлення, знизити кров'яний тиск, зменшити ймовірність появи діабету та багатьох інших захворювань.

5 хв на прочитання12 Вересня 2020, 19:07
Яблучний оцет та його користь для здоров'я Яблучний оцет та його користь для здоров'я
Поділитись:

Чимало інформації є щодо натурального яблучного оцту та його впливу на здоров'я людини. Дослідники багатьох країн стверджують, що   цей простий напій має безліч переваг і є відмінним засобом для профілактики багатьох хвороб. Адже необроблений, органічний, нефільтрований і непастеризований яблучний оцет (або ACV) містить багатство ферментів і корисних бактерій, пише epochtimes.

Чому потрібно щодня вживати натуральний яблучний оцет? Для цього є принаймні 11 причин.

Причина 1. Боротьба з грибковими інфекціями (кандидоз)

Оскільки яблучний оцет багатий на природні ферменти, його вживання може допомогти усунути кандидоз в організмі, викликаний дріжджами роду Candida.  Натуральний яблучний оцет ферментується корисними дріжджами, які служать пребіотиком для здорових бактерій у кишечнику, допомагаючи хорошим бактеріям розмножуватися; тяга до солодкого притупляється, і таким чином усуваються продукти, які живлять шкідливі дріжджі, такі як Candida.

Причина 2. Регулювання рівня цукру в крові та профілактика діабету

Дослідження, проведене в Arizona State University професором Керол Джонстон, підтверджує терапевтичний ефект вживання яблучного оцту, особливо для тих, хто схильний до ризику діабету другого типу. Під час вживання оцту з їжею знижується постпрандіальна глікемія та метаболічні ефекти. Це особливо корисно для тих, хто схильний до діабету.

Дослідники виявили, що прийом 2 ст.л. яблучного оцту у воді безпосередньо перед сном знижує рівень цукру в крові в середньому на 4—6% до ранку.

Причина 3. Зниження кров'яного тиску

Існує науковий доказ того, що яблучний оцет знижує кров'яний тиск, що в свою чергу знижує ризик серцевих захворювань. В оцті міститься магній, який розслаблює стінки кровоносних судин і зрештою знижує кров'яний тиск. А також  калій, який, як відомо, допомагає збалансувати рівень натрію в організмі та підтримувати оптимальний кров'яний тиск.

Причина 4. Для здоров'я серця

Згідно з дослідженням 2006 року, опублікованим в Medscape General Medicine,  вживання натурального яблучного оцту може допомогти збільшити «хороший» рівень холестерину. Інші дослідження, опубліковані в журналі Journal of Agricultural and Food Chemistry в 2011 році, підтвердили ці дані, а дослідники виявили, що ACV може допомогти контролювати тригліцериди.

Яблучний оцет містить антиоксидантну хлорогенову кислоту, яка важлива для здоров'я серця.

Причина 5. Детоксикація печінки та інших органів

Дослідження показали, що  оцет очищає організм від токсинів він сприяє детоксикації печінки та стимулює кровообіг. Натуральний яблучний оцет корисний для шкіри і крові, виводить токсини, які накопичуються в організмі, особливо в печінці. Це сприяє природній фільтрації крові, підвищується енергетика організму.

Причина 6. Підтримка в організмі здорової лужного рівня pH

Нажаль, більшість продуктів, які ми звикли вживати, зміщують рівень pH у бік кислотного. До таких закислювальних продуктів належать пшенична мука, алкоголь, солодкі газовані напої, цукор, м'ясо, риба, рис, хліб, гречка та ін.

Хоча натуральний яблучний оцет має кислий смак, але в організмі він підсилює лужне середовище.

Причина 7. Боротьба з хворобами органів травлення

Яблучний   стимулює травні соки, які допомагають продуктам в організмі. Це може допомогти під час розладу шлунка, здуття живота, при метеоризмі чи навіть печії.

Експерти кажуть, що від печії швидко позбавить 1 ч.л. яблучного оцту зі склянкою води. Згідно з деякими теоріями, печія виникає через низький рівень кислоти в шлунку, і оцет допомагає досягти нормального рівня. 

 Причина 8. Зниження ваги

Дослідження, опубліковане в Bioscience, Biotechnology і Biochemistry, показало, що учасникам, які споживають яблучний оцет протягом 12 тижнів, вдалося досягти значного зниження маси тіла.

Інші дослідження в Японії показали, що люди з надмірною вагою, які щодня протягом 12 тижнів випивали оцет, зрештою мали менше вісцерального жиру, меншу окружність талії і більш низький ІМТ у порівнянні з тими, хто не вживав яблучний оцет.

Щоб прискорити зниження ваги, рекомендують приготувати напій: 2 ч.л. оцту в 500 мл води. Пити невеликими ковтками протягом дня.

Причина 9. Профілактика остеопорозу

Остеопороз призводить до втрати від 50 до 75% вихідного кісткового матеріалу скелета. 

Оскільки яблучний оцет сприяє засвоєнню кальцію, дефіцит якого веде до остеопорозу, він є відмінною профілактикою остеопорозу. Випиваючи його з кожним прийомом їжі, ви забезпечите правильне поглинання кальцію для зміцнення кісток.

Причина 10. Уповільнення старіння

 Антиоксидантні властивості оцту запобігають передчасному старінню і навіть уповільнюють його процес. Здатність оцту підтримувати стабільність кислотно-лужного балансу в організмі також відіграє ключову роль.

Причина 11. Боротьба з вільними радикалами

Вільні радикали борються з інфекцією, вбиваючи безліч мікробів. Але коли відбувається перевиробництво вільних радикалів, з'являються проблеми зі здоров'ям.Фактично майже кожна хвороба викликана вільними радикалами.

Хоча повне виключення вільних радикалів практично неможливе, ми можемо звести до мінімуму їхню кількість і нейтралізувати їх, споживаючи більше антиоксидантів. Антиоксиданти, виявлені в різних фруктах і овочах, і деякі інші продукти, такі як яблучний оцет, допомагають зменшити кількість вільних радикалів в організмі.

Як пити яблучний оцет

Якщо у вас є хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, спочатку варто проконсультуватися з лікарем.

Ніколи не пийте яблучний оцет у чистому вигляді. Найкраще, змішайте 1 ст.л. з 240 мл води. Якщо вам не подобається смак суміші оцту з водою, ось кілька порад:

  • додайте натуральний мед: дві чашки води, 2—3 ч.л. оцту і 1 ст.л. меду;
  • змішайте пару чайних ложок оцту з яблучним або виноградним соком;
  • зробіть чай: чашка води, щіпка кориці, чайна ложка меду і пара чайних ложок яблучного оцту. Нагрійте суміш (але не кип'ятіть), дайте їй трохи охолонути і насолоджуйтеся.

Відомо,половина українців почне страйк, якщо влада поверне жорсткий карантин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання5 годин тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання5 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора