Догори
Дати відгук

Чотири конкретні причини, через які жінки не можуть досягти оргазму з партнером

А також експертні поради, як із цим боротися.

6 хв на прочитання03 Серпня 2024, 22:30
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

У середньому жінки отримують оргазм рідше, ніж чоловіки. Особливо якщо йдеться не про мастурбацію, а про секс одне з одним. У «Дзеркалі» зібрали всі причини, які можуть сприяти такому стану справ, а також експертні поради, як із ними боротися.

Не той пріоритет у сексі

В опитуваннях, присвячених інтимному життю, жінки нерідко кажуть, що насолода їхнього партнера бачиться їм важливішою за власну. Але з такою установкою чекати, що задоволення прийде саме собою, безглуздо.

Нерідко дівчата ще в підлітковому віці дійсно «вбирають» установку, що головне в сексі — зробити приємне чоловікові. А деякі ще в юності набувають травмуючого досвіду насильства, який теж спотворює реальність. Усе це веде до того, що питання власного задоволення навіть не постає.

Крім того, проблема пріоритетів може бути не у самої жінки, а її партнера. У такому разі теж не дивно, що жінка не приходить до оргазму. Без бажання партнера дива не станеться: у чоловіків і жінок значно відрізняється середній час, за який вони можуть досягти задоволення. У перших це займає 5-6 хвилин, тоді як у других — 8 хвилин при мастурбації та 13-14 хвилин при сексі з партнером. Тому партнеру доведеться як мінімум «затриматися» після свого оргазму та довести справу до кінця, звертаючи увагу на кліторальну, а не вагінальну стимуляцію. Або ж чоловікові треба відтягувати своє задоволення, почавши з жіночого — кому що більше подобається.

До слова, торік соціологи з Чехії з'ясували, що жінки більшою мірою, ніж чоловіки, схильні припиняти стосунки «через відсутність сексуальної гармонії». Під цим словосполученням зокрема розумілася незадоволеність інтимними відносинами.

Знижена самооцінка (а з нею і потреби)

На основі опитувань багатьох жінок вчені вже зробили висновок: низька самооцінка теж впливає на отримання оргазму.

Схоже, це опосередковано пов'язане з першим пунктом: адже коли не відчуваєш упевненості в собі, ставити свої потреби на перший план досить важко. Журнал Psychologies перераховував список із 10 пунктів, називаючи аспекти відносин, яким шкодить низька самооцінка. Серед них у тому числі неможливість збудувати особисті межі, зупинка в саморозвитку, самобичування.

Втім, психотерапевтка Рейчел Райт вважає, що іноді невпевненість у собі з'являється у жінки саме через переконання самої себе, що вона погана в сексі, не може отримати оргазм і таке інше. На думку спеціалістки, якщо продовжувати зациклюватися на цих страхах, вони тільки зростатимуть — це замкнене коло.

Як усе виправити? Мабуть, найпевніший спосіб — почати терапію з психологом: так удасться швидше виявити причину проблеми та попрацювати прицільно над нею. Але якщо з якихось причин такої можливості нема, можна спробувати почитати відповідну літературу.

Ще не намацана «та сама» техніка

Майже половина жінок воліє лише одну техніку рухів для досягнення оргазму — принаймні такий висновок випливає з одного фінського дослідження. Ймовірно, це пояснює, чому деякі чоловіки намагаються і пробують різні рухи та пози, але їм усе одно не вдається задовольнити партнерку: «ключ» до успіху може бути лише один, і його треба ще відшукати.

Часто жінки самі не можуть пояснити, як саме їм подобається і що наближає оргазм. Справа може бути не лише у довірі до партнера, а й у відсутності належного знання свого тіла. Для багатьох жінок мастурбація досі залишається табу. Наприклад, 2023 року кожна п'ята британка вважала, що задовольняти себе — «соромно» чи «неправильно». Причому здебільшого так міркували молоді жінки до 35 років.

Цілком можливо, що оргазм ближчий, ніж здається. Щоб зрозуміти, яка техніка допоможе вам, глава бренду жіночих секс-іграшок Smile Makers Саманта Маршалл радила регулярно пробувати по-різному торкатися вульви. За її словами, у цей момент не варто думати про оргазм і взагалі ставити собі якусь мету — важливо просто постаратися відчути щось нове та приємне, змінюючи різні дотики чи, за бажанням, навіть секс-іграшки.

Здається, що це не допоможе і звучить безглуздо? На форумах, де люди діляться своїм досвідом анонімно, можна знайти гілки, де користувачі чесно зізнаються, як вони мастурбують. І часом техніки вельми несподівані: досить популярним варіантом виявилося лежати на животі, «масажуючи», наприклад, м'яку іграшку областю геніталій.

Якщо ж улюблену техніку знайдено, але вона не працює тільки у виконанні партнера, одна з порад — спробувати урізноманітнити свою мастурбацію: змінити кількість пальців, що використовуються, знижувати та збільшувати темп. Це допоможе «підлаштуватись» під можливі нюанси одне одного і наблизитися до задоволення.

Недостатньо розслаблення

Одним із найголовніших чинників, що ведуть до проблем із досягненням оргазму, стає нездатність зосередитись під час сексуального досвіду. Наприклад, тому, що ми відчуваємо тиск, що нам необхідно цього оргазму досягти, або тому, що ми відволікаємось на інші речі, які відбуваються в нашому житті, розповідала Саманта Маршалл.

«Я бачу безліч людей, яким важко відпустити ситуацію, віддатися фізичним відчуттям, тому що ми весь час перебуваємо у своїх думках, думаючи [про різні важливі речі]. Є багато жінок, які мають оргазми позбавлені емоційної складової, бо відбуваються суто технічно, а емоційна частина їх лякає», — вторить їй французький лікар, сексолог Клод Ру-Десланд.

Що з цим робити? По-перше, не займатися сексом, якщо вам щиро не хочеться: невідповідність того, що відбувається, з бажаним — одна з причин зайвих нав'язливих думок у голові та неможливості сконцентруватися на «справі». По-друге, зрозуміти, що саме вас турбує і, за можливості, розібратися з цим фоновим переживанням, аби воно більше не заважало. Нарешті, можна спробувати кілька практик, що «заземлюють».

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
У Польщі набирають популярності готелі 18+
У Польщі набирають популярності готелі 18+
1 хв на прочитання7 годин тому
Хірурги безоплатно оперуватимуть дітей з вадами обличчя та кінцівок. Фото ілюстративне
На Закарпатті американські хірурги безоплатно оперуватимуть дітей з вадами обличчя та кінцівок
1 хв на прочитання8 годин тому
Права людини та верховенство права.
ФОТО ілюстративне
Права людини та верховенство права: Україна розпочала переговори з ЄС
3 хв на прочитання10 годин тому
ФОТО: ілюстративне
Дослідження: витрати споживачів на ліки зросли до 3,6 млрд дол. за рік через зростання цін
1 хв на прочитання14 годин тому
Фільтруйте фейки: українцям надсилають фальшиві листи від імені ДСНС про радіацію на РАЕС
1 хв на прочитання17 годин тому
Найбільш заразний: світом шириться новий штам COVID-19
2 хв на прочитання18 годин тому
Західні виші почали підготовку "кліматичних лікарів"
2 хв на прочитання20 годин тому
Відтепер для глядачів з порушеннями зору та слуху стали доступними твори Національної оперети України
2 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Зображення створено ШІ
Норвегія стала першою країною світу, де електрокарів більше, ніж бензинових машин
1 хв на прочитання20 Вересня 2024
Вигляд із висоти пташиного польоту на затоплену територію в південнопольському селі Канторовице. Фото: Сергій Гапон/AFP/Getty Images
Багнюка, сміття, повені: ось як виглядає ситуація у Вроцлаві й інших регіонах Польщі (ФОТО)
2 хв на прочитання20 Вересня 2024
Фінансовий гороскоп на п'ятницю, 20 вересня
Фото: 24 Канал
Гарний час для перегляду пріоритетів: фінансовий гороскоп на п'ятницю, 20 вересня
1 хв на прочитання3 години тому
МЕА рекомендує міжнародним партнерам збільшити підтримку  енергетичного сектору України.
ФОТО: ілюстративне
МЕА рекомендує міжнародним партнерам збільшити підтримку  енергетичного сектору України
1 хв на прочитання4 години тому
За три доби в Україні ліквідовано близько 100 лісових пожеж на понад 637 гектарах
2 хв на прочитання5 годин тому
Ситуації на річках Сейм та Десна: для водозабезпечення Київщини загроз немає
2 хв на прочитання6 годин тому
На Одеському пляжі ліквідували витік стічних вод
1 хв на прочитання9 годин тому
Ретельно готували злочини: викрито нові факти заволодіння грошима сільгоспвиробників на десятки мільйонів гривень
2 хв на прочитання11 годин тому