Догори
Дати відгук

Як зменшити сіль у раціоні та зберегти здоров’я серця — поради дієтолога

Українці споживають солі вдвічі більше, ніж радить ВООЗ.

1 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Професор, лікар-дієтолог і президент Асоціації дієтологів України Олег Швець нагадує: надмірна кількість солі у щоденному раціоні підвищує кров’яний тиск, що, своєю чергою, збільшує ризик інфаркту та інсульту. Про це повідомили ЦКПХ.

За словами експерта, близько 75% солі ми отримуємо не з сільнички, а з магазинних продуктів і страв у закладах харчування. Це прихована сіль, яку легко недооцінити.

Рекомендації від Олега Швеця:

  • перевіряй інформацію на упаковці продуктів;
  • обирай товари, де солі менше на 100 г;
  • прибери сільничку зі столу;
  • соли менше під час приготування страв.

Добова норма солі, за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), — не більше 5 грамів на добу (приблизно одна чайна ложка без гірки).

Натомість українці споживають у середньому 12,6 г на день, що більш ніж удвічі перевищує норму. Про це свідчать дані національного дослідження STEPS.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost