Догори
Дати відгук

Черкащанка виготовляє унікальне варення (відео)

2:14
Поділитись:

Варення черкащанка готує зі свіжих і натуральних продуктів.

Варення з гарбуза, апельсина, лимона, полуниці та смородини виготовляє черкащанка Альона Юрчук. Своє захоплення сприймає як відпочинок і медитацію.

Своє перше варення готувала для родини з полуниці та смородини за рецептами мами та бабусі: «У мене мама смачно готує варення, тому класичні рецепти я використовую її. Мама розповідала, що бабуся готувала варення на відкритому вогні в казанах, і тоді не було баночок щоб закривати. Вона заливала варення в глечики і просто папірцем накривала».

Нещодавно Альона почала експериментувати з поєднанням смаків, ідеться в сюжеті Суспільного. Так з’явилося варення з яблук, кориці та селери, а згодом — із гарбуза й апельсина.

«Мені дуже сподобалось, і, якщо чесно, це фаворит моєї дитини. А моя дитина не їсть гарбуза взагалі. Як я його не готувала, вона не хоче. Тоді я вирішила його якось замасковувати тим, чим вона любить. Так з'явилося в мене варення «гарбузовий апельсин», — каже господиня.

Варення черкащанка готує зі свіжих і натуральних продуктів: «У мене рецепти швидкого приготування, я намагаюся не варити варення понад 20 хвилин, щоб у ньому зберігалися вітаміни. А деякі компоненти я додаю лише в кінці приготування. Тому що їх не можна варити від початку».

Для кожної банки з варенням Альона Юрчук готує спеціальну етикетку, на якій вказано назву та вагу продукту.

«Також я склад вказую на етикетці. Коли я варю варення і його закриваю, то пишу вже дати, коли воно зварене», — хвалиться господиня та зауважує, що споживати варення слід протягом року, а якщо зварене на фруктозі, то зберігати слід до пів року.

До слова, на Вінниччині запрацював перший в Україні завод із переробки часнику (відео).