Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Без суду і господаря: енергокомпанія відключила електроенергію 122 споживачам, дистанційно (ВІДЕО)

Без суду і господаря: енергокомпанія відключила електроенергію 122 споживачам, дистанційно (ВІДЕО)

4:08
Поділитись:

Присутність боржника під час відключення не обов’язкова, рішення суду для цього не потрібне.

У Кіровоградській області 9 вересня через борги 122 споживачам відключили електроенергію. За інформацією, яку надав Суспільному заступник директора обласної енергопостачальної компанії Олег Соловйов, усього жителі регіону заборгували 40 мільйонів гривень.

Відключення, зі слів Олег Соловйова, не залежить від суми боргу. Звертають увагу на термін прострочення заборгованості: ”Наприклад, зараз вересень. Якщо споживач протягом вересня не сплатить за серпень, то в жовтні буде попередження, потім – відключення”.

Відключити боржників від електроенергії можна дистанційно.  За словами Олега Соловйова, у Кіровоградській області 35 з понад 450 тисяч лічильників можна відключати дистанційно: ”Спочатку попереджаємо споживача. Даємо 10 днів, за законом, на погашення заборгованості. Якщо не реагує, передаємо заявку на відключення оператору системи розподілу”.

Олег Соловйов додав, що присутність боржника під час відключення не обов’язкова. Рішення суду для цього не потрібне.

Якщо не вистачає грошей сплатити борг одразу, є інший спосіб розрахуватись – можна підписати договір реструктуризації заборгованості. Для цього людині потрібно взяти підтверджуючі документи щодо неспроможності сплатити 

Для того, щоб підключи споживача, йому потрібно звернутися до енергопостачальної компанії, сплатити заборгованість і до 1500 гривень витрат на відключення та повторне підключення.

До слова, через викиди українських вугільних ТЕС померли тисячі людей — дослідження.