Догори
Дати відгук

7 порад, як уповільнити старіння шкіри без походів до косметолога

Причини старіння шкіри та способи збереження молодості.

5 хв на прочитання01 Грудня 2023, 15:06
Способи збереження молодості шкіри без косметолога Способи збереження молодості шкіри без косметолога
Поділитись:

Згодом шкіра починає в'янути, з'являються перші зморшки, а овал обличчя втрачає чіткість. Наша робота над зовнішністю та здоров'ям – ось основні умови збереження молодості. Розповідаємо, як знизити ризик виникнення ранніх зморшок та тьмяного кольору обличчя.

Причини старіння шкіри

Старіння відбувається через природні процеси в організмі. Але є випадки, коли шкіра в'яне раніше. На це впливають багато факторів як внутрішніх, так і зовнішніх.

  • Ультрафіолетове випромінювання. Воно сушить шкіру, стоншує епідерміс, зменшує захисні властивості.
  • Шкідливі звички. Куріння та алкоголь негативно впливають на судини, погіршують харчування шкіри. З'являється тьмяний і хворий відтінок обличчя, сухість та зневоднення.
  • Порушення роботи імунної системи, внаслідок чого страждають здорові клітини шкіри.
  • Сильні коливання ваги. При різкому схудненні або збільшенні ваги тканини або зменшуються або розтягуються, що призводить до появи зморшок.
  • Активна міміка. Вона призводить до утворення мімічних зморшок. Посміхатися – це чудово, але не варто забувати про самоконтроль та навчитися розслаблювати м'язи.
  • Регулярні стрес. Від здоров'я нервової системи залежить стан шкірних покривів.
  • Сон обличчям у подушку. Шкідлива звичка, що погіршує якість шкіри. З ранку ви прокидаєтеся із заломами, шкіра не встигає відновитися за ніч, з'являються передчасні зморшки.
  • Неправильне харчування. Перекушування, фастфуд, шкідливі снеки, солодкі соки та газування – все це прискорює в'янення шкіри.
  • Спадковість. Якщо у вашому роді жінки починали швидко старіти, то і ваші зморшки не забаряться.

 Як уповільнити старіння шкіри

Насамперед, необхідно дотримуватись б'юті-рутини, дотримуючись етапів: очищення, відлущування, тонізування, зволоження, харчування, захист. У складах омолоджувальних засобів звертайте увагу на такі компоненти, як низькомолекулярна гіалуронова кислота, бетаїн, Д-пантенол, ніацинамід, полісахариди екзотичних рослин, пептиди, водорості, колаген та рослинні олії.

1. Вмивайтеся ретельно та регулярно

Очищення – найважливіший етап у процесі догляду обличчям. Це не просто зняття макіяжу, а й порятунок від ороговілих клітин, поту та забруднень іншого характеру. Для кожної з цих проблем потрібний свій інструмент вирішення. І не забувайте про правильний вибір косметики для кожного типу шкіри.

2. Не нехтуйте ретинолом

Традиційно ретинол, тобто вітамін А, використовували для боротьби з акне, але згодом стало зрозуміло, що крім запобігання запалення і загоює ефекту, він сприяє розгладжуванню шкіри і підвищенню її пружності. Простіше кажучи, ретинол продовжує молодість клітин шкіри, а також має накопичувальний ефект, тобто працює за принципом філерів, поступово заповнюючи зморшки, що виникають. Вибирайте засоби з ретинолом, проконсультувавшись із косметологом. Як профілактика вікових змін препарати достатньо наносити на шкіру двічі на тиждень.

3. Користуйтесь сироватками

Сироватки – це препарати з високим відсотком вмісту біологічно активних інгредієнтів, які можуть проникати крізь роговий шар шкіри та працювати на клітинному рівні. Такі концентрати мають виражену дію і допомагають вирішити конкретні проблеми зі шкірою. При грамотному використанні це допоможе вам у догляді. Явна перевага сироваток – це можливість глибоко впливати на осередок проблеми та досить швидко її вирішувати. Крім того, сироватки зазвичай посилюють дію інших засобів догляду, вони можуть запобігати появі нових прогнозованих проблем зі шкірою. З недоліків – потрібна консультація з дермато-косметологом, який допоможе вибрати правильний серум. Самодіяльність з концентратами може призвести до виникнення нових ускладнень.

4. Глибоко очищайте пори

Щодня використовуйте пінки, олії, лосьйони та різні мила – це мастхев. Але на цьому б'юті-рутина не закінчується. Раз на тиждень потрібно проводити глибоке очищення пір з метою позбавити їх закупорки, а згодом і від чорних точок і запалень, що прискорюють процес в'янення шкіри. Для цього добре підходять маски, скраби, губки, електричні щітки та інші девайси, спрямовані на глибоку та старанну роботу.

5. Нормалізуйте дієту

Їжа забезпечує наші клітини поживними речовинами, необхідними для коректного функціонування всіх органів організму. Якщо ваш раціон, зокрема, складається з неправильної їжі, ви позбавляєте себе багатьох необхідних елементів. Так антиоксиданти, які є у свіжих овочах та фруктах, допомагають боротися із вільними радикалами. Жирні кислоти, які можна знайти в рибі, необхідні для сяйва та молодості шкіри, так що нехтуючи подібними продуктами, ви руйнуєте природний тургор шкіри.

6. Займайтеся спортом

Аеробні вправи корисні не тільки для надання тонусу м'язам та спалювання жирів, вони також чудово працюють на підтримку здоров'я шкіри. При такому вигляді фізичного навантаження основним джерелом для м'язової діяльності є кисень, яким активно насичується наш організм, у тому числі і шкіра. А ось нестача кисню обіцяє порушення структури клітин та швидкий розвиток ознак старіння. Тому кардіотренування – це не лише зменшення сантиметрів у талії, а й невеликий похід до косметолога. Також не забувайте, що при інтенсивному фізичному навантаженні відбувається активне потовиділення, при якому з організму виходять токсини.

7. Завжди користуйтесь засобами з SPF-фільтрами

Навіть якщо на вулиці важкі хмари, ультрафіолету вони ніяк не завадять згубно вплинути на вашу шкіру. У результаті ті, хто не користується сонцезахисними кремами, отримують фотостаріння шкіри та перші зморшки вже у юні двадцять.

Раніше ми писали, як Позбутися зайвої ваги без шкоди для здоров’я: покрокова інструкція від МОЗ

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.