Догори
Дати відгук

10 продуктів, корисних при високому тиску

За допомогою правильного раціону тиск можна нормалізувати.

2 хв на прочитання22 Грудня 2021, 18:00
Каша Каша
Поділитись:

Підвищений тиск стає дедалі поширенішим. Артеріальна гіпертензія (гіпертонія) збільшує ризик розвитку серцевої недостатності, інфарктів, інсультів, проблем із нирками. Medfond розповідає, які продукти слід включити до раціону гіпертоніків, щоб поступово нормалізувати тиск.

Знежирений сир зміцнює серце, сприяє розширенню судин, є джерелом кальцію, магнію, калію. Щодня потрібно не менше 100 г сиру.

Червоний болгарський перець містить рекордну кількість вітаміну С. Тому гіпертонікам потрібно його вживати за будь-якої можливості. Якщо щодня з'їдати два свіжих перці, то це покриє потребу організму у вітаміні С.

Лосось — джерело омега-3 жирних кислот і чудово допомагає знижувати високий тиск. Добре, якщо є можливість вживати його тричі на тиждень по 100–150 г.

Вівсяна каша має бути в меню гіпертоніків щоранку. Дослідження показали, що овес — джерело поповнення організму селеном, у ньому багато клітковини.

Гарбузове насіння заповнить дефіцит цинку та позбавить від інфаркту. Досить з'їдати по 20 г на день замість перекусу.

Какао покращує стан судин. Але це калорійний напій, тому досить 1–2 чашок на тиждень.

Знежирене молоко містить калій, кальцій, магній, вітаміни та покращує стан за артеріальної гіпертензії. Можна пити до трьох склянок на день.

Гіркий шоколад зміцнює серцевий м'яз, містить антиоксиданти та здатний знизити тиск на 5–10 мм. Але це дуже калорійний продукт, вживати його у великих кількостях не потрібно.

Мигдаль містить моножири та знижує рівень холестерину. В цьому горісі є калій, магній, вітамін Е — це все те, що необхідно для зниження тиску.

Зелений чай за регулярного споживання розчиняє холестеринові бляшки, містить багато антиоксидантів, перешкоджає процесу старіння організму. В Японії майже не хворіють на гіпертонію та більше за всіх у світі п'ють зелений чай.

Нагадаємо, як знизити тиск без ліків.

Також ми писали, що робити, коли голова болить «від тиску»: розповідає невропатолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.