Дієтолог попередила, що неконтрольоване вживання чаю може бути небезпечним для здоров’я
Хоча чай вважається корисним напоєм, його слід вживати з обережністю, особливо людям з певними захворюваннями

Хоча чай вважається корисним напоєм, його слід вживати з обережністю, особливо людям з певними захворюваннями. Про це розповіла лікар-дієтолог, наголосивши на важливості вибору та помірності.
- Люди з проблемами нервової системи: Фахівець радить відмовитися від міцного чаю. Він може спричинити збудливість і спровокувати викид гормонів стресу наднирковими залозами, що, у свою чергу, може підвищити тиск.
- Люди з серцево-судинними захворюваннями: Пацієнтам із серцево-судинними проблемами пити чай можна, але в обмеженій кількості. Дієтолог рекомендує не перевищувати норму в чотири чашки на день.
Дієтолог радить надавати перевагу зеленому чаю, оскільки він містить більше корисних речовин — катехінів та хлорогенової кислоти. Крім того, важливо звертати увагу на походження продукту. За словами експерта, чай має рости в екологічно чистих умовах, інакше існує ризик отримати разом із напоєм солі важких металів та мікрочастинки пластику.
Більше новин читайте на GreenPost.







