На Закарпатті людей кличуть в сад на персики і пізні абрикоси: самозбір фруктів як новий тренд (ВІДЕО)
Після персиків та абрикосів, на фермерському господарстві дозрівають сливи.
Куштувати, збирати, відпочивати. Саме таким чином вирішило піти назустріч споживачам фермерське господарство на Закарпатті. Фермери працюють шостий рік: вирощують на п'яти гектарах персикові, абрикосові, сливові дерева та черешні. Але запрошувати сюди людей для збору врожаю цього року вирішили вперше, йдеться в сюжеті Суспільного.
Люди приїздять сюди і використовують можливість самому назбирати плоди, зриваючи їх просто з дерева. Все свіже та смачне.
«У місті є дуже багато фруктів, але вони здебільшого не смачні, якщо чесно. А тут нема , як ми звикли говорити, «хімії». Все натуральне та природне», — каже один зі збирачів фруктів для себе.
За словами закарпатців, які вже спробували фрукти з цього саду, тут дуже атмосферно, а смак плодів дуже хороший, вони солодкі, як домашні.
«На ринках і в супермаркетах нашого міста ми побачили, що там здебільшого нестиглі фрукти. І ми захотіли, щоб кожен із наших споживачів приїхав до нас у сад. З Ужгородщини, Мукачева, Свалявщини приїжджають сім’ями, з діточками. Одним потрібно для варення, комусь для консервування, комусь просто поїсти. Якраз у нас зараз завершується пізній абрикос і переходимо на пізній персик. Я даю покуштувати також, без питань», — розповів головний спеціаліст фермерського господарства Микола Петрунь.
Після персиків та абрикосів, на фермерському господарстві дозрівають сливи. Збиратимуть їх до середини вересня.
Нагадаємо, в Україні зареєстрували понад 7 тисяч земельних угод: названо регіони-лідери з продажу землі.