Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • На Закарпатті людей кличуть в сад на персики і пізні абрикоси: самозбір фруктів як новий тренд (ВІДЕО)

На Закарпатті людей кличуть в сад на персики і пізні абрикоси: самозбір фруктів як новий тренд (ВІДЕО)

2:24
Поділитись:

Після персиків та абрикосів, на фермерському господарстві дозрівають сливи.

Куштувати, збирати, відпочивати. Саме таким чином вирішило піти назустріч споживачам  фермерське господарство на Закарпатті. Фермери  працюють шостий рік: вирощують на п'яти гектарах  персикові, абрикосові, сливові дерева та черешні. Але  запрошувати сюди людей для збору врожаю цього року вирішили вперше, йдеться в сюжеті Суспільного.

Люди приїздять сюди і використовують  можливість самому назбирати плоди, зриваючи їх просто з дерева. Все свіже та смачне.

«У місті є дуже багато фруктів, але вони здебільшого не смачні, якщо чесно.  А тут нема , як ми звикли говорити, «хімії». Все натуральне та природне», — каже один зі збирачів фруктів для себе.

За словами закарпатців, які вже спробували фрукти з цього саду, тут дуже атмосферно, а смак плодів дуже хороший, вони солодкі, як домашні. 

«На ринках і в супермаркетах нашого міста ми побачили, що там здебільшого нестиглі фрукти. І ми захотіли, щоб кожен із наших споживачів приїхав до нас у сад. З Ужгородщини, Мукачева, Свалявщини приїжджають сім’ями, з діточками. Одним потрібно для варення, комусь для консервування, комусь просто поїсти. Якраз у нас зараз завершується пізній абрикос і переходимо на пізній персик. Я даю покуштувати також, без питань», — розповів головний спеціаліст фермерського господарства Микола Петрунь

Після персиків та абрикосів, на фермерському господарстві дозрівають сливи. Збиратимуть їх до середини вересня.

Нагадаємо, в Україні зареєстрували понад 7 тисяч земельних угод: названо регіони-лідери з продажу землі.