Догори
Дати відгук

Звичайний оселедець є незамінним продуктом-антиоксидантом — відомий дієтолог

Оселедець легко засвоюється організмом людини і є для нього ідеальним джерелом білка.

2 хв на прочитання15 Грудня 2020, 18:06
Поділитись:

Багато хто вважає, що в нашій їжі немає всього корисного, віддають перевагу їжі сумнівної якості, харчуються однотипно, при цьому жменями п'ють додатково різні БАДи, поповнюючи, як їм здається, брак корисних вітамінів та мінералів. Відома дієтологиня Світлана Фус пропонує звернути увагу на  оселедець.

"Оселедець є одним з кращих джерел омега-3 жирних кислот. При добовій потребі від 1 до 1.5 г на добу, в 100 г оселедця міститься 2.4 г. Омега-3 жирні кислоти потрібні для повноцінного харчування, тому що не виробляються в організмі, якраз вони важливі для здоров'я", — зауважує фахівчиня на своїй сторінці у Фейсбук.

Відповідно, Омега-3 жирні кислоти :

  • DHA, тип омега-3 жирних кислот, цінний структурний компонент мозку і сітківки ока. Відсутність достатньої кількості DHA може викликати проблеми із зором.
  • Більшість препаратів для вагітних жінок містять жирні кислоти DHA. Не дивно, тому що дослідження показали, що вони можуть впливати на інтелект дитини, соціальні навички та знижувати ризик затримки розвитку.
  • Позитивно впливають на серцево-судинну систему з кількох причин: вони можуть викликати зниження тригліцеридів, підвищувати рівень холестерину ЛПВЩ, запобігати втраті еластичності артерій, ефективно зменшувати запалення.
  • Люди, які регулярно вживають омега - 3 жирні кислоти, рідше страждають від депресії.
  • Покращують стан нашої шкіри, підтримують її м'якою, вологою і еластичною, попереджаючи передчасне утворення зморшок.

Крім того, в оселедці міститься йод. 100 г цієї риби забезпечить практично половину добової дози цього необхідного для роботи щитоподібної залози елемента. Важливий для щитоподібки і селен. У оселедця його досить багато-близько 37 мкг, при мінімальній добовій потребі – 50 мкг.

"Більшість людей, почувши слово "антиоксиданти", думають про такі продукти, як зелений чай і червоне вино. Але саме оселедець містить потужні антиоксиданти: вітамін Е і селен. Обидві ці поживні речовини важливі для роботи імунної системи. Вони допомагають звести до мінімуму шкоду, заподіяну вільними радикалами",— говорить Світлана Фус.

І додає, що є в оселедці і вітаміни В12 і Д, мінерали-мідь, марганець і хром. 100 г оселедця забезпечить добову потребу в хромі, який впливає на метаболізм глюкози в організмі.

До слова, замінити телятину можна на біле м'ясо курки або індички. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.