Догори
Дати відгук

Чим замінити в меню корисну, але дорогу телятину

Замінити телятину можна на біле м'ясо курки або індички. Хорошою білковою їжею є риба, проте за вартістю вона конкурує з яловичиною, а значить, купувати її люди зможуть нечасто.

2 хв на прочитання14 Грудня 2020, 18:20
Поділитись:

Виключити яловичини з раціону - не така вже й велика втрата, тому що її вживання провокує виникнення ряду серйозних захворювань. Проте, червоне м'ясо містить у собі амінокислоти, які потрібні організмові.

Останні дослідження говорять про те, що якщо харчуватися по західному типу і їсти багато червоного м'яса, зростає ризик появи цукрового діабету, серцево-судинних захворювань і колоректального раку. Вся справа в тому, що в яловичині багато насичених жирів і нерафінованих вуглеводів. Так що в цьому плані зменшення її кількості в раціоні людей навіть піде на користь. Якщо, звичайно, не заміняти її дешевшою свининою, з вживанням якої пов'язані аналогічні ризики.

Краще переходити на рослинні джерела білка - це горох, квасоля, нут, маш, сочевиця і червона квасоля. Замінити телятину можна на біле м'ясо курки або індички. Хорошою білковою їжею є риба, проте за вартістю вона конкурує з яловичиною, а значить, купувати її люди зможуть нечасто.

В ідеалі риби і морепродуктів в раціоні повинно бути більше, ніж м'яса - вони містить незамінні полінасичені жирні кислоти Омега-3. До слова, залізо, цинк, B12 також є в рибі - в цьому плані вона є гідною альтернативою яловичині.

Останні дослідження говорять, що без шкоди для здоров'я в день можна вживати близько 14 грамів червоного м'яса - це можна порівняти з порцією шашлику або стейка, з'їденої раз в тиждень.

До слова, субпродукти належать до тієї категорії продуктів, яка марно ігнорується більшістю покупців - адже вони не тільки низькокалорійні, але і багаті вітамінами, мікро- і макроелементами. На цьому наголошують дієтологи.

Наприклад, серце і язик, свинячі або яловичі, багаті на високоякісний білок з високим ступенем засвоюваності, а завдяки малому вмісту жиру є низькокалорійними продуктами. Крім цього, таке м'ясо багате і залізом, вітамінами, з'єднаннями хрому, міді, що дозволяє рекомендувати страви з цих продуктів дітям, вагітним і матерям, що годують.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.