Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • За кілька хвилин ґрунт з асфальтом та деревами опустився у річку Черемош (фото, відео)

За кілька хвилин ґрунт з асфальтом та деревами опустився у річку Черемош (фото, відео)

Поділитись:

У Верховинському районі негода зруйнувала 30 км дороги - через сильний дощ та підняття рівня води між селами Барвінків та Устеріки Білоберізької ОТГ, частково зруйнувалося дорожнє сполучення.

Селеві потоки пошкодили та розмили 30 км місцевих доріг. Голова Білоберізької ОТГ Дмитро Іванюк розповідає, що про зсув йому розповіли телефоном. Чоловік каже, за кілька хвилин ґрунт з асфальтом та деревами опустився у річку Черемош.

Деталі того, що сталося, повідомляює місцеве видання Версії з посиланням на Суспільне.

У Білобезрізькій ОТГ на Прикарпатті негода зруйнувала 30 км дороги

“Села Хороцеве, Білоберізка, де більше населення, втратило зв’язок з районним центром. Там проїзду нема. Тією дорогою ризиковано проїжджати. Не знаємо, чи можна проїхати, чи ми там залишимося, бо обрив приблизно 40-50 метрів”, – сказав Дмитро Іванюк.

Навпроти обриву живе Юрій Прокоп’юк. Чоловік розповів, що стихія його будинок не пошкодила, тільки город.

Пошкодженою ділянкою дороги може проїхати тільки легковик. Водій Дмитро Курендаж розповідає, що їхати тут було важко і страшно.

“Веземо мамі корову. Це якщо для людей, то там треба поставити трубу, бо вода йде по дорозі і забирає дорогу геть. Ще пару дощів і там дороги не буде взагалі. Це сполучення вода забере повністю”, – говорить Дмитро Курендаж.

У Білобезрізькій ОТГ на Прикарпатті негода зруйнувала 30 км дороги

Зараз в громаді ремонтують дороги, які пошкодили селеві потоки. Працівник філії “Верховинська ДЕД” Петро Гавриляк розповів, що спочатку сполучення Білоберізької ОТГ з Верховиною почали відновлювати власними силами.

“Робити почали, ніхто не здався. Не мали ніякої допомоги, ніяких коштів. Сполучення потрібне, швидка може їхати когось забрати. За 45 хвилин невинні потічки такі тонни каміння винесли. Тут є старожили, кажуть, що були паводки, але такого не бачили ще”, – розповів Петро Гавриляк.

У Білобезрізькій ОТГ на Прикарпатті негода зруйнувала 30 км дороги

Директор ДП “Дороги Прикарпаття” Андрій Сазонов повідомив, що зараз у Білоберізькій ОТГ аварійно-відновлювані роботи проводять шість автомобілів. Ремонтуватимуть місцеві дороги протягом двох тижнів. Роботу розпочали з ліквідації обриву між селами Барвінків та Устеріки.

У Білобезрізькій ОТГ на Прикарпатті негода зруйнувала 30 км дороги

“Зараз усувають та ліквідовують цей обрив. Проїзд там є для легкових автомобілів та для швидкої допомоги. За кілька днів той обрив ліквідуємо. Після цих робіт укріпимо укоси берега та земполотно”, – пояснив Андрій Сазонов.

Відомо, у басейні Дністра ситуація з підтопленнями залишається критичною. 

Також, заплави Черемошу стануть заповідними.