Догори
Дати відгук

В басейні Дністра ситуація з підтопленнями залишається критичною

Очкуються нові підйоми води

2 хв на прочитання19 Червня 2020, 12:14
Підйом води на р. Пістинька, фото Дністровського БУВР Підйом води на р. Пістинька, фото Дністровського БУВР
Поділитись:

На річках басейнів Прута та Сірету 19-20 червня, у зв’язку з опадами, очікується черговий паводок з підйомами рівнів води на 50-150 см. У місцях випадіння значних опадів можливе формування значного місцевого та схилового стоку, а в гірських районах існує загроза сходу селів. На низькорозташованих ділянках можливий вихід води на заплаву. Про це GrenPost повідомила пресслужба Державного агентства водних ресурсів.

"Фахівці Держводагентства провели технічний огляд проблемних ділянок захисних дамб на річках Чернівецької області. На деяких з них виявлено пошкодження та руйнування. На річці Сірет у Вижницькому районі в с. Лукавці стався підмив та руйнування дамби, у с. Берегомет зруйновано 30 м дамби", - розповіла GrenPost головний спеціаліст відділу комунікацій з громадськістю та ЗМІ Олега Бочковська.

Ситуація залишається під контролем водників. На місці події працює аварійна бригада Басейнового управління водних ресурсів (БУВР) Пруту та Сірету, проводяться роботи для недопущення подальшого руйнування захисних дамб.

Опади 17 червня в Івано-Франківській області призвели до стрімкого підвищення рівнів води в потічках та річках в басейні річки Прут.

"В с. Шепіт Косівського району відбулось часткове руйнування дороги та підходу до моста в результаті підвищення рівнів води в потічку. На даний час можливий проїзд для великогабаритного транспорту через потічок. У смт Заболотів Снятинського району (неподалік автомобільного моста) на р. Прут відбулось часткове руйнування дамби. Аварійна бригада Дністровського БУВР разом з місцевою владою працює над укріпленням дамби", - додала Олена Бочковська.

Як ми вже писали, екологічна громадськість України дуже стурбована намірами Адміністрації морських портів України виконати днопоглиблення річки Прип’ять без виконання оцінки впливу на довкілля планованих робіт. У технічному завданні не визначені місця складування вилученого ґрунту та не передбачено розроблення оцінки впливу на довкілля робіт з днопоглиблення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.