- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Як приготувати сінабони в домашніх умовах: рецепти смачних булочок із корицею
Як приготувати сінабони в домашніх умовах: рецепти смачних булочок із корицею
М'які, пишні, ароматні.
Сінабони — одні з найвідоміших булочок у світі. М'які, пишні, ароматні — їх, напевно, куштував кожен. Сінабони можна приготувати вдома. Існує безліч варіацій їхнього приготування, тому кожен зможе знайти свій рецепт. «Здорові люди» пропонують відразу п’ять варіантів.
Сінабони, як у кафе
Інгредієнти:
борошно 00 — 600 г;
молоко — 120 г;
вода — 120 г;
вершкове масло — 80 г;
цукор — 60 г + 100 г для начинки;
яйце — 1 шт.;
сухі дріжджі — 5 г;
кориця — 15 г;
маскарпоне або жирні вершки — 250 г;
цукрова пудра — 50 г.
Приготування.
Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі чи на водяній лазні й дати йому охолонути.
Окремо змішати цукор, борошно, дріжджі та дрібку солі.
В іншу посудину вбити яйце, додати тепле молоко та воду, з'єднати із сухою сумішшю та замісити тісто. Накрити харчовою плівкою та залишити при температурі близько 25 ℃ приблизно на годину.
Приготувати начинку, змішавши цукор і корицю.
Розкачати готове тісто качалкою, надавши прямокутну форму. Змастити його розтопленим маслом, доходячи до одного з країв близько 1 см, потім посипати сумішшю цукру з корицею.
Щільно згорнути тісто у вигляді ковбаски, починаючи з краю, протилежного до незмазаної частини. Край тіста без олії повинен щільно прилипнути до рулетика та не дати сінабонам розклеїтися.
Порізати рулетик упоперек товстими скибочками. Розкласти скибочки на зріз на змащене деко маслом. Між ними краще залишити більшу відстань, аби тісто розійшлося в сторони. Посипати цукром і залишити у теплому місці на 30 хвилин.
Випікати сінабони в розігрітій до 180 ° C духовці близько півгодини.
За цей час зробити крем: маскарпоне чи вершки змішати цукровою пудрою до однорідної консистенції.
Коли сінабони будуть готові, дістати їх та прикрасити кремом.
Швидкий рецепт сінабонів із готового тіста
Інгредієнти:
листкове тісто — 1 упаковка;
кориця мелена — 1 ст.;
цукор — 4 ст.;
олія — 1 ст.;
цукрова пудра — 75 г;
вода — 15 г.
Приготування.
Тісто розморозити.
Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі чи на водяній лазні.
Цукор змішати із корицею.
Тісто розгорнути, за необхідності трохи розкотити. Змастити пласт розтопленим маслом, посипати цукром із корицею, відступивши від одного з берегів близько 1 см.
Починаючи з довгого боку, щільно загорнути тісто рулетом. Порізати рулет упоперек шматочками завтовшки 2-3 см.
Викласти шматочки на лист, застелений папером для випічки, на відстані один від одного. Випікати в розігрітій до 180 °C духовці 25-30 хвилин, поки сінабони не підрум'яняться.
Змішати цукрову пудру з водою до однорідної консистенції. Коли сінабони будуть готові, прикрасити їх цукровою глазур'ю.
Класичний рецепт сінабонів
Інгредієнти:
борошно 00 — 250 г;
борошно манітоба — 250 г;
сухі дріжджі — 7 г;
молоко — 250 мл + для оздоблення;
цукор — 70 г + 100 г для начинки;
масло — 60 г + 80 г для начинки;
яйце — 1 шт.;
сіль — дрібка;
кориця мелена.
Приготування.
Масло дістати з холодильника заздалегідь, аби розм'якшилось.
Обидва види борошна просіяти в миску, додати дріжджі та перемішати до однорідності.
Всипати в борошно яйце і розмішати. Потім, помішуючи, додавати повільно тепле молоко, цукор і сіль.
Перекласти тісто на посипану борошном робочу поверхню та замісити вручну.
Злегка розкачати, розім'яти руками та покласти всередину шматочки м'якого вершкового масла. Добре вимішати, щоб увібралося масло (за необхідності додати трохи борошна).
Сформувати кулю та перекласти тісто в миску, змащену вершковим маслом. Накрити харчовою плівкою та залишити в теплому місці приблизно на 2 години, щоб піднялося (об’єм має збільшитися вдвічі).
Для начинки сінабона з'єднати у мисці вершкове масло, цукор і корицю. Перемішати, щоб суміш стала однорідною та м'якою.
Тісто розкачати спочатку руками, а потім качалкою, підсипаючи трохи борошна. Потім зверху викласти начинку й акуратно розподілити її лопаткою, намагаючись не пошкодити тісто.
Скачати рулет і порізати його впоперек на шматочки завтовшки близько 2,5 см.
Викласти сінабони на попередньо змащене деко, накрити харчовою плівкою й залишити підніматися ще на 30 хвилин.
Після цього змастити поверхню булочок невеликою кількістю теплого молока.
Випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці протягом півгодини.
Дістати сінабони і дати охолонути.
Для глазурі змішати цукрову пудру з яєчним білком і лимонним соком до отримання однорідної кремоподібної, не дуже рідкої суміші. За потреби консистенцію можна відкоригувати, додавши цукрової пудри чи лимонного соку.
Викласти глазур у кондитерський мішок і нанести на сінабони смужками. Прикрасити сінабони зверху просіяною цукровою пудрою.
Сінабони з вершковим сиром
Інгредієнти:
борошно 0 — 200 г;
борошно 00 — 250 г;
молоко — 250 г;
цукор — 70 г + 150 г для начинки;
вершкове масло — 70 г + 80 г для начинки;
яйце — 1 шт.;
сухі дріжджі — 6 г;
сіль дрібна — 5 г;
кориця — 10 г;
сир філадельфія — 250 г;
цукрова пудра — 1 склянка;
вершки — 40 г.
Приготування.
У чаші міксера змішати борошно, дріжджі та цукор.
Молоко злегка підігріти, масло розтопити на паровій лазні чи в мікрохвильовій печі.
Усі рідкі інгредієнти — молоко, масло та яйце — з'єднати в одній посудині та швидко змішати. Потім додати до борошна.
Вимішувати з насадкою для тіста до отримання однорідної маси.
Як тільки вийде щільне та трохи липке на дотик тісто, перекласти його на робочу поверхню, злегка вимісити руками та сформувати кулю. Перекласти тісто в миску, закрити харчовою плівкою та дати постояти 2-2,5 год.
Розкачати тісто качалкою в пласт завтовшки з палець, але не дуже тонко, намагаючись сформувати прямокутник.
Змішати цукор і корицю.
Поверхню тіста покрити розм'якшеним вершковим маслом і відразу після цього посипати цукровою сумішшю.
Загорнути рулет і потім порізати його впоперек на скибочки. Викласти їх у змащену олією форму та залишити піднятися приблизно на 30 хвилин.
Випікати сінабони в розігрітій до 180 °C духовці протягом 30-40 хвилин.
За цей час можна приготувати заливку. Для цього віночком або міксером збити сир, і коли він розм'якшиться, додати цукрову пудру та вершки. Збивати до однорідної консистенції.
Коли сінабони будуть готові, дістати з духовки та покрити зверху вершковим сиром.
Сінабони зі сметанним кремом
Інгредієнти:
борошно — 500 г;
молоко — 180 мл;
вершкове масло — 60 г + 60 г для начинки;
цукор — 50 г + 120 г для начинки;
яйце — 1 шт.;
жовток — 1 шт.;
свіжі дріжджі — 12 г;
сіль — дрібка;
кориця — 2 ч. л.;
густа сметана — 200 г;
згущене молоко — 100 г.
Приготування.
Розтопити вершкове масло на паровій лазні чи в мікрохвильовій печі та дати трохи охолонути.
Нагріти молоко до 40-45 °C, додати розкришені дріжджі, потім яйце та жовток, цукор, сіль, розтоплене масло. Все збити віничком.
Борошно висипати в миску, додати молочну суміш і перемішати дерев'яною лопаткою. Вимішати тісто руками (чи в комбайні, використовуючи відповідну насадку) до однорідності.
Коли тісто буде замішане, викласти його в змащену маслом миску, накрити чистим рушником і залишити в теплому місці на годину. Тісто має збільшитися щонайменше вдвічі.
Змішати цукор із корицею. Масло злегка розігріти, щоб можна було змащувати.
Дістати тісто з миски та викласти на посипану борошном поверхню. Розкачати в прямокутник завтовшки приблизно 0,5 см, змастити по всій площі вершковим маслом, залишаючи 1-2 см з одного краю, і посипати цукровою сумішшю.
Згорнути тісто в рулет, починаючи з протилежного боку, щоб незмазаний край тіста приклеївся і «запечатав» рулет.
Розрізати рулет на шматочки впоперек.
У форму для випічки, застелену пекарським папером, укласти сінабони, залишаючи між ними невелику відстань. Накрити харчовою плівкою чи рушником і залишити у теплому місці на 30 хвилин. Булочки збільшаться в об’ємі.
Поставити сінабони запікатися в розігріту до 180 °C духовку приблизно на півгодини
Для крему змішати сметану та згущене молоко. Коли сінабони будуть готові, дістати їх і залити зверху кремом.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.