Догори
Дати відгук

Як правильно замаринувати гусака, щоб м’ясо було м’яким

М’ясо гусака вимагає маринаду

9 хв на прочитання08 Червня 2022, 23:50
Поділитись:

Гусак стане прикрасою святкового новорічного або різдвяного столу. Як зробити м’ясо птиці м’яким і соковитим? Як пише yizhainfo, скористайтеся рецептами маринаду, щоб приготувати смачне блюдо і порадувати гостей.

Солоний маринад для запікання гусака в духовці

Щоб м’ясо гусака після запікання в духовці стало м’яким і соковитим, замаринуйте його в розчині солі, концентрація якого перевіряється звичайним курячим яйцем.

Підготуйте такі інгредієнти:

  • сире яйце – 1 шт.;
  • вода – 5 л;
  • сіль – 250 г;
  • лавровий лист – 5 шт.;
  • чорний перець горошком – 20 шт.

Рецепт приготування :

  1. Помістіть в каструлю з водою (5 л) свіже сире яйце.
  2. Додайте порційно стільки солі (приблизно 50 г на 1 л води), щоб яйце спливло на поверхню. Приберіть яйце.
  3. Поставте ємність з водою на вогонь, доведіть до кипіння.
  4. Додайте у воду лавровий лист і чорний перець горошком.
  5. Кип’ятіть рідину 15 хвилин, вимкніть вогонь, дайте розсолу охолонути.
  6. Покладіть тушку гусака в солоний маринад на 24 години.

Занурений в солоний маринад птах наповнюється ароматом спецій, вбирає потрібну кількість рідини і солі. Волокна не висихають при запіканні в гарячій духовці, і м’ясо залишається соковитим.

Лимонний маринад з майонезом

Щоб отримати красиву апетитну кірочку, гусака перед запіканням додатково змащують. Один з кращих варіантів – маринад з лимонним соком і майонезом.

Для соусу потрібні такі продукти:

  • майонез – 200 г;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • лимон – 1 шт.;
  • перець горошком білий – 8 шт.;
  • перець горошком чорний – 10 шт.;
  • сіль – 15 г;
  • майоран – 5 р.

Рецепт приготування :

  1. Змішайте в глибокій мисці майонез, рослинну олію, сік 1 лимона, роздавлені горошини перцю, сіль і сушений майоран.
  2. Намажте гусака і залиште на 2 − 3 години для маринування.

[info-box type=”info”]Не додавайти майонез, а змішайте для маринування м’яса лимонний сік і спеції.[/info-box]

Оброблена лимонним маринадом тушка або шматочки гусака стануть м’якими і соковитими. Спеції нададуть екзотичного смаку готовому блюду.

Винно-медовий маринад

Для розм’якшення м’ясних волокон використайте маринад на основі вина, як це роблять в кавказькій кухні. Для цього знадобиться:

  • біле сухе вино – 120 мл;
  • мед – 80 г;
  • кінза свіжа – 20 р.

Готуйте маринад послідовно:

  1. Подрібніть кінзу ножем.
  2. Викладіть мед в миску.
  3. Залийте в миску вино і засипте нарізану кинзу.
  4. Перемішайте ретельно усі інгредієнти.
  5. Залиште шматочки гусака в маринаді на 8 годин.

[info-box type=”fact”]Використовуйте для маринаду червоне солодке вино. Тоді мед не потрібно додавати.[/info-box]

М’ясо просочується в такому маринаді повністю, придбаває солодкуватий присмак і чудовий аромат. Вино пом’якшує волокна, а мед забезпечує красиву золотисту кірочку.

Маринад з мінеральною водою для гусака

У мінеральній воді містяться бульбашки вуглекислого газу. Вони проникають в жорсткі волокна і перед приготуванням розм’якшують м’ясо гусака. Для маринаду підготуйте такі інгредієнти:

  • мінеральна сильногазована вода – 2 л;
  • оцет – 20 мл;
  • сіль – 15 г;
  • перець чорний мелений – 20 р.

Для приготування маринаду змішайте в каструлі мінеральну воду, оцет, перець і сіль (до повного розчинення).

У такому маринаді тушка гусака розм’якшується поступово впродовж 8 − 10 годин. Бульбашки вуглекислого газу проникають через товсту шкіру в м’язові волокна і насичують їх повітрям. Під час запікання повітря розширюється, м’ясо швидше випікається і залишається соковитим.

М’ясо птиці зовсім не обов’язкове маринувати, але не мариноване м’ясо при жарінні обов’язково змочуйте газованою водою.

Імбирний соєво-медовий маринад для гусака

М’ясо гусака вимагає маринаду, в якому багато ароматичних речовин. У соєво-медовому маринаді кожен шматочок м’яса виходить м’яким і соковитим, володіє з приємним післясмаком.

Для приготування маринаду знадобиться:

  • соєвий соус – 3 − 5 ст. л.;
  • мед – 250 г;
  • імбир – 2 ст. л.;
  • перець чорний мелений – 20 г;
  • сіль морська велика – 50 − 70 р.

Спосіб приготування маринаду :

  1. Змішайте мед з соєвим соусом. Вливайте соєвий соус по одній ложці, додайте наступну після повного з’єднання продуктів.
  2. Додайте сухий імбир, чорний мелений перець і сіль.
  3. Змішайте ретельно усі складові, покрійте тушку і протримайте в маринаді 4 години.

Тушка гусака, натерта густою соєво-медовою сумішшю, просочується ароматом і солодкістю, а на птасі утворюється рум’яна кірочка.

Скористайтеся рецептами маринаду, щоб приготувати смачне блюдо і порадувати гостей.

Солоний маринад для запікання гусака в духовці

Щоб м’ясо гусака після запікання в духовці стало м’яким і соковитим, замаринуйте його в розчині солі, концентрація якого перевіряється звичайним курячим яйцем.

Підготуйте такі інгредієнти:

  • сире яйце – 1 шт.;
  • вода – 5 л;
  • сіль – 250 г;
  • лавровий лист – 5 шт.;
  • чорний перець горошком – 20 шт.

Рецепт приготування :

  1. Помістіть в каструлю з водою (5 л) свіже сире яйце.
  2. Додайте порційно стільки солі (приблизно 50 г на 1 л води), щоб яйце спливло на поверхню. Приберіть яйце.
  3. Поставте ємність з водою на вогонь, доведіть до кипіння.
  4. Додайте у воду лавровий лист і чорний перець горошком.
  5. Кип’ятіть рідину 15 хвилин, вимкніть вогонь, дайте розсолу охолонути.
  6. Покладіть тушку гусака в солоний маринад на 24 години.

Занурений в солоний маринад птах наповнюється ароматом спецій, вбирає потрібну кількість рідини і солі. Волокна не висихають при запіканні в гарячій духовці, і м’ясо залишається соковитим.

Лимонний маринад з майонезом

Щоб отримати красиву апетитну кірочку, гусака перед запіканням додатково змащують. Один з кращих варіантів – маринад з лимонним соком і майонезом.

Для соусу потрібні такі продукти:

  • майонез – 200 г;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • лимон – 1 шт.;
  • перець горошком білий – 8 шт.;
  • перець горошком чорний – 10 шт.;
  • сіль – 15 г;
  • майоран – 5 р.

Рецепт приготування :

  1. Змішайте в глибокій мисці майонез, рослинну олію, сік 1 лимона, роздавлені горошини перцю, сіль і сушений майоран.
  2. Намажте гусака і залиште на 2 − 3 години для маринування.

[info-box type=”info”]Не додавайти майонез, а змішайте для маринування м’яса лимонний сік і спеції.[/info-box]

Оброблена лимонним маринадом тушка або шматочки гусака стануть м’якими і соковитими. Спеції нададуть екзотичного смаку готовому блюду.

Винно-медовий маринад

Для розм’якшення м’ясних волокон використайте маринад на основі вина, як це роблять в кавказькій кухні. Для цього знадобиться:

  • біле сухе вино – 120 мл;
  • мед – 80 г;
  • кінза свіжа – 20 р.

Готуйте маринад послідовно:

  1. Подрібніть кінзу ножем.
  2. Викладіть мед в миску.
  3. Залийте в миску вино і засипте нарізану кинзу.
  4. Перемішайте ретельно усі інгредієнти.
  5. Залиште шматочки гусака в маринаді на 8 годин.

[info-box type=”fact”]Використовуйте для маринаду червоне солодке вино. Тоді мед не потрібно додавати.[/info-box]

М’ясо просочується в такому маринаді повністю, придбаває солодкуватий присмак і чудовий аромат. Вино пом’якшує волокна, а мед забезпечує красиву золотисту кірочку.

Маринад з мінеральною водою для гусака

У мінеральній воді містяться бульбашки вуглекислого газу. Вони проникають в жорсткі волокна і перед приготуванням розм’якшують м’ясо гусака. Для маринаду підготуйте такі інгредієнти:

  • мінеральна сильногазована вода – 2 л;
  • оцет – 20 мл;
  • сіль – 15 г;
  • перець чорний мелений – 20 р.

Для приготування маринаду змішайте в каструлі мінеральну воду, оцет, перець і сіль (до повного розчинення).

У такому маринаді тушка гусака розм’якшується поступово впродовж 8 − 10 годин. Бульбашки вуглекислого газу проникають через товсту шкіру в м’язові волокна і насичують їх повітрям. Під час запікання повітря розширюється, м’ясо швидше випікається і залишається соковитим.

М’ясо птиці зовсім не обов’язкове маринувати, але не мариноване м’ясо при жарінні обов’язково змочуйте газованою водою.

Імбирний соєво-медовий маринад для гусака

М’ясо гусака вимагає маринаду, в якому багато ароматичних речовин. У соєво-медовому маринаді кожен шматочок м’яса виходить м’яким і соковитим, володіє з приємним післясмаком.

Для приготування маринаду знадобиться:

  • соєвий соус – 3 − 5 ст. л.;
  • мед – 250 г;
  • імбир – 2 ст. л.;
  • перець чорний мелений – 20 г;
  • сіль морська велика – 50 − 70 р.

Спосіб приготування маринаду :

  1. Змішайте мед з соєвим соусом. Вливайте соєвий соус по одній ложці, додайте наступну після повного з’єднання продуктів.
  2. Додайте сухий імбир, чорний мелений перець і сіль.
  3. Змішайте ретельно усі складові, покрійте тушку і протримайте в маринаді 4 години.

Тушка гусака, натерта густою соєво-медовою сумішшю, просочується ароматом і солодкістю, а на птасі утворюється рум’яна кірочка.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитання39 хвилин тому
ФОТО: Україна й Азербайджан підписали Меморандум про співпрацю у питаннях захисту довкілля / Міндовкілля
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитаннягодина тому
Каспійський тюлень. Зображення згенеровано ШІ
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: ілюстративне / club4paws.ua
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
4 хв на прочитання3 години тому
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання3 години тому
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання4 години тому
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитання5 годин тому
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання6 годин тому