Гусак стане прикрасою святкового новорічного або різдвяного столу. Як зробити м’ясо птиці м’яким і соковитим? Як пише yizhainfo, скористайтеся рецептами маринаду, щоб приготувати смачне блюдо і порадувати гостей.
Солоний маринад для запікання гусака в духовці
Щоб м’ясо гусака після запікання в духовці стало м’яким і соковитим, замаринуйте його в розчині солі, концентрація якого перевіряється звичайним курячим яйцем.
Підготуйте такі інгредієнти:
- сире яйце – 1 шт.;
- вода – 5 л;
- сіль – 250 г;
- лавровий лист – 5 шт.;
- чорний перець горошком – 20 шт.
Рецепт приготування :
- Помістіть в каструлю з водою (5 л) свіже сире яйце.
- Додайте порційно стільки солі (приблизно 50 г на 1 л води), щоб яйце спливло на поверхню. Приберіть яйце.
- Поставте ємність з водою на вогонь, доведіть до кипіння.
- Додайте у воду лавровий лист і чорний перець горошком.
- Кип’ятіть рідину 15 хвилин, вимкніть вогонь, дайте розсолу охолонути.
- Покладіть тушку гусака в солоний маринад на 24 години.
Занурений в солоний маринад птах наповнюється ароматом спецій, вбирає потрібну кількість рідини і солі. Волокна не висихають при запіканні в гарячій духовці, і м’ясо залишається соковитим.
Лимонний маринад з майонезом
Щоб отримати красиву апетитну кірочку, гусака перед запіканням додатково змащують. Один з кращих варіантів – маринад з лимонним соком і майонезом.
Для соусу потрібні такі продукти:
- майонез – 200 г;
- рослинна олія – 50 мл;
- лимон – 1 шт.;
- перець горошком білий – 8 шт.;
- перець горошком чорний – 10 шт.;
- сіль – 15 г;
- майоран – 5 р.
Рецепт приготування :
- Змішайте в глибокій мисці майонез, рослинну олію, сік 1 лимона, роздавлені горошини перцю, сіль і сушений майоран.
- Намажте гусака і залиште на 2 − 3 години для маринування.
[info-box type=”info”]Не додавайти майонез, а змішайте для маринування м’яса лимонний сік і спеції.[/info-box]
Оброблена лимонним маринадом тушка або шматочки гусака стануть м’якими і соковитими. Спеції нададуть екзотичного смаку готовому блюду.
Винно-медовий маринад
Для розм’якшення м’ясних волокон використайте маринад на основі вина, як це роблять в кавказькій кухні. Для цього знадобиться:
- біле сухе вино – 120 мл;
- мед – 80 г;
- кінза свіжа – 20 р.
Готуйте маринад послідовно:
- Подрібніть кінзу ножем.
- Викладіть мед в миску.
- Залийте в миску вино і засипте нарізану кинзу.
- Перемішайте ретельно усі інгредієнти.
- Залиште шматочки гусака в маринаді на 8 годин.
[info-box type=”fact”]Використовуйте для маринаду червоне солодке вино. Тоді мед не потрібно додавати.[/info-box]
М’ясо просочується в такому маринаді повністю, придбаває солодкуватий присмак і чудовий аромат. Вино пом’якшує волокна, а мед забезпечує красиву золотисту кірочку.
Маринад з мінеральною водою для гусака
У мінеральній воді містяться бульбашки вуглекислого газу. Вони проникають в жорсткі волокна і перед приготуванням розм’якшують м’ясо гусака. Для маринаду підготуйте такі інгредієнти:
- мінеральна сильногазована вода – 2 л;
- оцет – 20 мл;
- сіль – 15 г;
- перець чорний мелений – 20 р.
Для приготування маринаду змішайте в каструлі мінеральну воду, оцет, перець і сіль (до повного розчинення).
У такому маринаді тушка гусака розм’якшується поступово впродовж 8 − 10 годин. Бульбашки вуглекислого газу проникають через товсту шкіру в м’язові волокна і насичують їх повітрям. Під час запікання повітря розширюється, м’ясо швидше випікається і залишається соковитим.
М’ясо птиці зовсім не обов’язкове маринувати, але не мариноване м’ясо при жарінні обов’язково змочуйте газованою водою.
Імбирний соєво-медовий маринад для гусака
М’ясо гусака вимагає маринаду, в якому багато ароматичних речовин. У соєво-медовому маринаді кожен шматочок м’яса виходить м’яким і соковитим, володіє з приємним післясмаком.
Для приготування маринаду знадобиться:
- соєвий соус – 3 − 5 ст. л.;
- мед – 250 г;
- імбир – 2 ст. л.;
- перець чорний мелений – 20 г;
- сіль морська велика – 50 − 70 р.
Спосіб приготування маринаду :
- Змішайте мед з соєвим соусом. Вливайте соєвий соус по одній ложці, додайте наступну після повного з’єднання продуктів.
- Додайте сухий імбир, чорний мелений перець і сіль.
- Змішайте ретельно усі складові, покрійте тушку і протримайте в маринаді 4 години.
Тушка гусака, натерта густою соєво-медовою сумішшю, просочується ароматом і солодкістю, а на птасі утворюється рум’яна кірочка.
Скористайтеся рецептами маринаду, щоб приготувати смачне блюдо і порадувати гостей.
Солоний маринад для запікання гусака в духовці
Щоб м’ясо гусака після запікання в духовці стало м’яким і соковитим, замаринуйте його в розчині солі, концентрація якого перевіряється звичайним курячим яйцем.
Підготуйте такі інгредієнти:
- сире яйце – 1 шт.;
- вода – 5 л;
- сіль – 250 г;
- лавровий лист – 5 шт.;
- чорний перець горошком – 20 шт.
Рецепт приготування :
- Помістіть в каструлю з водою (5 л) свіже сире яйце.
- Додайте порційно стільки солі (приблизно 50 г на 1 л води), щоб яйце спливло на поверхню. Приберіть яйце.
- Поставте ємність з водою на вогонь, доведіть до кипіння.
- Додайте у воду лавровий лист і чорний перець горошком.
- Кип’ятіть рідину 15 хвилин, вимкніть вогонь, дайте розсолу охолонути.
- Покладіть тушку гусака в солоний маринад на 24 години.
Занурений в солоний маринад птах наповнюється ароматом спецій, вбирає потрібну кількість рідини і солі. Волокна не висихають при запіканні в гарячій духовці, і м’ясо залишається соковитим.
Лимонний маринад з майонезом
Щоб отримати красиву апетитну кірочку, гусака перед запіканням додатково змащують. Один з кращих варіантів – маринад з лимонним соком і майонезом.
Для соусу потрібні такі продукти:
- майонез – 200 г;
- рослинна олія – 50 мл;
- лимон – 1 шт.;
- перець горошком білий – 8 шт.;
- перець горошком чорний – 10 шт.;
- сіль – 15 г;
- майоран – 5 р.
Рецепт приготування :
- Змішайте в глибокій мисці майонез, рослинну олію, сік 1 лимона, роздавлені горошини перцю, сіль і сушений майоран.
- Намажте гусака і залиште на 2 − 3 години для маринування.
[info-box type=”info”]Не додавайти майонез, а змішайте для маринування м’яса лимонний сік і спеції.[/info-box]
Оброблена лимонним маринадом тушка або шматочки гусака стануть м’якими і соковитими. Спеції нададуть екзотичного смаку готовому блюду.
Винно-медовий маринад
Для розм’якшення м’ясних волокон використайте маринад на основі вина, як це роблять в кавказькій кухні. Для цього знадобиться:
- біле сухе вино – 120 мл;
- мед – 80 г;
- кінза свіжа – 20 р.
Готуйте маринад послідовно:
- Подрібніть кінзу ножем.
- Викладіть мед в миску.
- Залийте в миску вино і засипте нарізану кинзу.
- Перемішайте ретельно усі інгредієнти.
- Залиште шматочки гусака в маринаді на 8 годин.
[info-box type=”fact”]Використовуйте для маринаду червоне солодке вино. Тоді мед не потрібно додавати.[/info-box]
М’ясо просочується в такому маринаді повністю, придбаває солодкуватий присмак і чудовий аромат. Вино пом’якшує волокна, а мед забезпечує красиву золотисту кірочку.
Маринад з мінеральною водою для гусака
У мінеральній воді містяться бульбашки вуглекислого газу. Вони проникають в жорсткі волокна і перед приготуванням розм’якшують м’ясо гусака. Для маринаду підготуйте такі інгредієнти:
- мінеральна сильногазована вода – 2 л;
- оцет – 20 мл;
- сіль – 15 г;
- перець чорний мелений – 20 р.
Для приготування маринаду змішайте в каструлі мінеральну воду, оцет, перець і сіль (до повного розчинення).
У такому маринаді тушка гусака розм’якшується поступово впродовж 8 − 10 годин. Бульбашки вуглекислого газу проникають через товсту шкіру в м’язові волокна і насичують їх повітрям. Під час запікання повітря розширюється, м’ясо швидше випікається і залишається соковитим.
М’ясо птиці зовсім не обов’язкове маринувати, але не мариноване м’ясо при жарінні обов’язково змочуйте газованою водою.
Імбирний соєво-медовий маринад для гусака
М’ясо гусака вимагає маринаду, в якому багато ароматичних речовин. У соєво-медовому маринаді кожен шматочок м’яса виходить м’яким і соковитим, володіє з приємним післясмаком.
Для приготування маринаду знадобиться:
- соєвий соус – 3 − 5 ст. л.;
- мед – 250 г;
- імбир – 2 ст. л.;
- перець чорний мелений – 20 г;
- сіль морська велика – 50 − 70 р.
Спосіб приготування маринаду :
- Змішайте мед з соєвим соусом. Вливайте соєвий соус по одній ложці, додайте наступну після повного з’єднання продуктів.
- Додайте сухий імбир, чорний мелений перець і сіль.
- Змішайте ретельно усі складові, покрійте тушку і протримайте в маринаді 4 години.
Тушка гусака, натерта густою соєво-медовою сумішшю, просочується ароматом і солодкістю, а на птасі утворюється рум’яна кірочка.