Догори
Дати відгук

Як зберігати продукти під час відключень світла

Якщо виникають сумніви щодо свіжості продуктів, завжди викидайте їх.

2 хв на прочитання7 годин тому
Як зберігати продукти під час відключень світла Як зберігати продукти під час відключень світла
Поділитись:

Головний принцип — підтримання низької температури у холодильній та морозильній камерах і мінімізація ризиків псування їжі.

Подовження "Життя" Холодильника

Коли електроенергія відключена, камера може зберігати безпечну температуру протягом обмеженого часу:

  • Холодильна камера: До 4 годин.
  • Повна морозильна камера: До 48 годин.
  • Напівпорожня морозильна камера: До 24 годин.

Щоб зберегти продукти довше, дотримуйтесь таких правил:

  • Не відчиняйте зайвий раз: Кожен раз, коли ви відчиняєте дверцята, холодне повітря виходить, а тепле потрапляє всередину, прискорюючи нагрівання.
  • Використовуйте акумулятори холоду: Помістіть у холодильну камеру заздалегідь заморожені пляшки з водою або акумулятори холоду. Не забувайте перезаморожувати їх одразу, як тільки відновиться електропостачання.
  • Контроль температури: Для якісного зберігання температура в холодильнику має бути +4 °C або нижче, у морозилці — не вище -4 °C.

Перевірка та безпека продуктів

Якщо виникають сумніви щодо свіжості продуктів, завжди викидайте їх. Ніколи не куштуйте сумнівні страви, щоб перевірити їхню безпечність.

Стан продуктуРекомендована дія
Незвичний запах, колір, текстураВикинути без сумнівів.
Кристали льоду (на продуктах у морозилці)Безпечно: Продукти можна продовжувати зберігати в замороженому вигляді, коли відновиться електропостачання.
Температура холодильникаЯкщо температура в холодильнику +4 °C або нижче, продукти можна споживати.
Прострочені харчіКраще не вживати, навіть якщо вони виглядають і пахнуть нормально, оскільки в них можуть розвиватися небезпечні токсини.

Зберігання без холодильника

Зробіть запас продуктів, які не потребують особливих умов:

  • Тривале зберігання: Хлібобулочні вироби, консерви, сухофрукти, сезонні фрукти та овочі.
  • Вибір продуктів: Купуючи харчі, віддавайте перевагу продуктам, які найменше втрачають якість без охолодження (наприклад, молоко тривалого зберігання у тетрапаках, яйця).
  • Мінімальна обробка: Готуйте їжу порціями на один-два рази, щоб уникнути необхідності тривалого зберігання готових страв.
  • Зберігання на холоді: За морозної погоди охолоджені продукти можна тимчасово зберігати на балконі чи веранді.
  • Сіль та цукор: Віддавайте перевагу продуктам із малим вмістом солі (менше ніж 1 г на 100 г) та цукру (менше ніж 10 г на 100 г), оскільки це корисно для здоров'я.

Пам'ятайте: Регулярно перевіряйте термін придатності всіх харчових продуктів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.