Догори
Дати відгук

Як поліпшити якість сну без зміни умов та сторонніх засобів

Достатньо лише використати вплив когнітивних процесів.

1 хв на прочитання02 Листопада 2021, 00:31
Поділитись:

Телеграм-канад «Твій сон» розповів, як можна поліпшити якість сну, використавши те, що когнітивні процеси тісно пов'язані з функціонуванням тіла.

«Під час сну ступінь когнітивного впливу змінюється і може проводити фазу глибокого сну залежно від семантичного значення процесу. Наприклад, якщо з ранку вам потрібно рано підвестися, щоби встигнути на літак, ця думка шкідливо впливає на глибину сну і може спровокувати пробудження протягом ночі. Якщо перед сном ви розслабилися і «активували» приємні думки, вони теж впливають на сон і роблять його глибшим», — ідеться в повідомленні.

«Твій сон» також розповідає про експеримент, під час якого сплячим програвали слова, пов'язані з розслабленням («відпочинок», «легкий», «розслаблення»). Це призвело до збільшення глибокого сну, суб'єктивного відчуття якіснішого сну та концентрації.

Тому якщо навіть ми не можемо включити на всю ніч програвання приємних слів для покращення якості сну, то в наших силах занурюватися в сон у спокійному розслабленому стані та з приємними думками. Це дасть можливість спати краще.

Також ми розповідали, як вимкнути голос, який не дає заснути.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.