Догори
Дати відгук

Як "безболісно" відмовитись від цукру: дієві поради

Рішення відмовитися від цукру — корисне. Але робити це відразу не потрібно, бо можна завдати своєму організмові більше шкоди ніж користі.

2 хв на прочитання28 Грудня 2020, 16:55
Поділитись:

Слід врахувати, що відмовитись від цукру сьогодні практично неможливо. Виникає солодка емоційна та фізична залежність, тому боротися з нею треба протягом декількох тижнів і поступово.

Для початку — напишіть список: що ви виключаєте одразу, а що — пізніше.

Перше, від чого варто відмовитися — це, звичайно, солодкі напої. Припиніть пити газовану воду та покупні соки, а також класти декілька кубиків цукру в чай ​​або каву. Замініть ці напої кориснішою альтернативою — детокс-водою, мінералкою, несолодким чаєм матчу або, якщо вже дуже хочеться, зробіть свіжовичавлений сік і не забудьте розбавити його водою.

З дитинства багато батьків заохочують дітей солодким, коли вони щось добре роблять. Тому нерідко така звичка на підсвідомому рівні залишається з нами і в дорослому віці. Добре виконали роботу — заїли шоколадкою. Від такої емоційної залежності варто позбуватися.

Не думайте, що солодке піднімає настрій.

Їсти солодке тоді, коли вам сумно — не найкраща ідея. Хоча у перші хвилини після того, як ви з'їли тістечко, вам і може стати веселіше, адже цукор виробляє гормон щастя, але слідом за підйомом приходить емоційна яма. І вам знову захочеться солодкого, а це вже нерозривне коло.

Клітковина відмінно допомагає боротися з апетитом, завдяки тому, що регулює рівень цукру в крові. Крім того, продукти, багаті на клітковину, надовго насичують організм і не дають  відчути голод. Клітковина у великій кількості міститься у крупах і в овочах.

До слова, лікарі вважають, що більшість людей припускається шести помилок, які заважають їм нормально худнути.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.