Догори
Дати відгук

Дієтологи пояснили, який сніданок змушує людей гладшати

Лікарі назвали продукти, які заборонені вранці.

2 хв на прочитання28 Грудня 2020, 14:04
Поділитись:

Не всі продукти, які люди вживають на сніданок, ідуть їм на користь. Від багатьох зайва вага росте як на дріжджах, говорять дієтологи. Для того, щоб отримати максимум користі від сніданку, його потрібно правильно приготувати, повідомляє nutritiouslife.
Лікарі вважають, що більшість людей припускається шести помилок, які заважають їм нормально худнути.
Найголовніше — багато хто з українців взагалі не снідає. А це, як наслідок, призводить до переїдання в обід і за вечерею, і збільшення ваги. Тому за відсутності часу вранці фахівці радять готувати сніданок заздалегідь. А якщо це разова ситуація, то слід з’їсти якусь закуску, наприклад, фрукт чи варене яйце.
Також шкідливо додавати до ранкового раціону багато вуглеводів. По-перше, вони не наситять організм на тривалий проміжок часу, а по-друге, призведуть до різкого зростання рівня цукру в крові.
Аналогічна ситуація із солодощами. Після пробудження, вживаючи продукти із високим вмістом цукру або насичених жирів, отримаємо зайве навантаження на печінку.
Слід зауважити, що вживання каш швидкого приготування може також призвести до збільшення ваги, бо вони містять рафіновані зерна та цукор. До слова, рафіновані вуглеводи швидко підіймають рівень цукру у крові, але з такою ж швидкістю ситуація змінюється на протилежну, що змушує відчувати втому та переїдати.
Обирати вранці треба продукти, які активізують метаболізм і підтримують стабільний рівень енергії. І здоровий сніданок має містити всі поживні речовини: вуглеводи, білки, клітковину та жири.
Також набрати вагу можна, якщо снідати однією і тією ж їжею щодня. Тому для раціону треба обирати різноманітні продукти та страви, які забезпечать організм усіма необхідними поживними речовинами.
Ще одним фактором, який сприяє зайвим кілограмам, є надто швидке споживання їжі. Якщо їсте дуже швидко, то можна не відчути ситість і переїсти. Отож, важливо споживати їжу повільно, уважно й заздалегідь продумувати раціон.

Раніше ми розповідали, як пережити свято без шкоди для здоров'я та нормально почувати себе вранці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото з відкритих джерел
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання20 хвилин тому
 Європейський Союз готується до прийняття Packaging and Packaging Regulation
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання57 хвилин тому
Розваги на джипах квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом Міндовкілля про збереження природи
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитаннягодина тому
Рецепт смачного сніданку Як приготувати швидку страву
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання2 години тому
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитання2 години тому
Збитки довкіллю внаслідок атаки по ДніпроГЕС становлять понад 140 млн гривень
1 хв на прочитання3 години тому
Як виростити гриби вдома: свіжі печериці на столі цілий рік
1 хв на прочитання5 годин тому
Клумба на дачі, виконана в пні старого дерева: ідеї та поради (ФОТО)
1 хв на прочитання5 годин тому