Викидати пророслий часник — це помилка, він ще корисніший за звичайний
У процесі проростання у часнику з'являються нові ферменти з потужною дією проти багатьох захворювань.
У пророслому зубчику часнику містяться ті корисні речовини, яких немає навіть у звичайному часнику, чого тільки вартий цілий набір антиоксидантів: аліцин, аліїн і алілсульфід. Про користь пророслого часнику розповідає Телеграм-канал «Секрети здоров'я».
Навіщо їсти пророслий часник. У процесі проростання у часнику з'являються нові ферменти з потужною дією проти багатьох захворювань. Навіть на смак зелене пір'я гостріше з насиченим ароматом.
По зубчику в день корисно з'їдати при зниженому імунітеті, застудних, вірусних захворювань.
З часнику роблять безліч настоянок для очистки судин і нормалізації роботи серця. А ось пророслий часник у таких випадках не треба замочувати, настоювати або запарювати — беріть і їжте!
Такий часник народна медицина рекомендує приймати для профілактики інсульту і тромбоутворення.
Він допоможе при отруєнні, зупинить діарею.
Запобігає розвитку злоякісних клітин, очищає організм від канцерогенів.
Антиоксиданти пророслого часнику здатні призупинити передчасне старіння клітин і появу зморшок.
Як вживати пророслий часник. Домашній часник корисніший за купований: будьте обережні, в супермаркетах часто зустрічається овоч китайського виробництва сумнівної якості.
Найкраще пророщувати часник самостійно, створивши сприятливі умови для появи зелені.
Перед уживанням розріжте часник навпіл і переконайтеся, що росточок має насичений колір, не почорнів і не почав гнити.
Додайте таку приправу в улюблені страви, не піддаючи тепловій обробці. Врахуйте, що у нього більш насичений гострий смак, ніж у звичайного часнику, і можна переборщити з кількістю.
Також ми розповідали про десять продуктів для поліпшення роботи мозку.