Догори
Дати відгук

Десять продуктів для поліпшення роботи мозку

Хоч мозок і не має м’язів, проте також може стомлюватися.

3 хв на прочитання17 Травня 2022, 07:42
Поділитись:

Іспити або дедлайн на роботі вимагають максимального напруження мозку, але часто виснаження дається взнаки — адже мозок, хоч і не має м’язів, проте також може стомлюватися. Секрет успіху в таких ситуаціях дуже простий: до старанної роботи слід додати фізичне навантаження на свіжому повітрі та вживати їжу, багату на поживні речовини і макроелементи. Сайт 100ct зробив добірку продуктів, що покращують пам'ять та роботу мозку.

1) Риба

Жирні сорти риби, скумбрія та лосось багаті на омега-3 жирні кислоти, які знижують рівень холестерину в крові — винуватця закупорювання судин і відповідно поганого кровопостачання мозку.

2) Помідори

Помідори містять потужний антиоксидант лікопін та холін, які знімають стрес та покращують пам'ять. Тому помідори — це ті самі продукти, корисні для пам'яті.

3) Броколі

Броколі очищає організм і виводить токсини, а також утримує оптимальну кількість білків для гарної пам'яті.

4) Сочевиця

Завдяки великій кількості амінокислот і складних вуглеводів сочевиці біохімічні процеси в клітинах прискорюються — і складне завдання можна вирішити як раз і два.

5) Горіхи та насіння

Маленький волоський горішок містить: альфаліноленову кислоту, вітамін Е та жирні кислоти омега-3/омега-6/омега-9, які не тільки захищають організм від «поганого» холестерину, а й перешкоджають старінню клітин мозку. А ще ці речовини зміцнюють стінки судин мозку. Пам'ятайте, що горіхи дуже калорійні, тому потрібно вживати їх у невеликій кількості. Гарбузове насіння багате на цинк і магній — макроелементи, які покращують пам'ять і роботу серця. Горіхи та насіння — це продукти для мозку та пам'яті.

6) Фрукти та ягоди

Стиглий банан покращує настрій, а ще корисний для здоров'я: вітамін А відповідальний за добрий зір, вітамін Е та калій — захисники серцево-судинної системи. У чорниці є антиоксиданти та марганець, який також покращує зір, а підняти імунітет та стійкість до зовнішніх факторів допоможе вітамін С у чорній смородині.

7) Гіркий шоколад

Какао-боби, що містяться в шоколадці, — це цінне джерело енергії, яке «перезавантажує» мозок під час розумової діяльності. Теобромін — речовина-основа какао-бобів, вона знімає спазми судин головного мозку та покращує настрій. А також у плитці гіркого шоколаду є запаси лецитину, який відповідає за передачу нервових імпульсів, що може підвищити кмітливість.

8) Вода та зелений чай

Такі мікроелементи, як магній і калій, що входять до складу чистої питної води, — це «двигуни» нервових сигналів та розумової діяльності. Заварити зелений чай — чудове рішення, коли потрібно перепочити після довгої концентрації, тому що його екстракт сприяє ефективній роботі мозку.

9) Пряна їжа

Приправа куркума за рахунок речовини куркуміну стимулює кровообіг в організмі, через що забезпечується мозок і поліпшується пам'ять.

10) Авокадо

Поліненасичені жирні кислоти і макроелемент калій, що входять до складу авокадо, знижують ризик серцево-судинних захворювань і нормалізує кровопостачання.

Також ми розповідали про прянощі, які знижують кров'яний тиск.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.