Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Вперше у світі успішно розділили сіамських близнюків, що зрослися головами (відео, фото)

Вперше у світі успішно розділили сіамських близнюків, що зрослися головами (відео, фото)

Поділитись:

Дівчатка тепер зможуть вести повноцінне життя та будуть здорові

У Ватикані лікарі шпиталю імені Немовляти Ісуса здійснили перше у світі успішне розділення сіамських близнючок, у яких були зрослими череп і кровоносні судини головного мозку. Повідомляє hromadske.ua.

Операція відбулася ще 5 червня й тривала 18 годин. У ній узяли участь 30 лікарів і медсестер. Про успішні результати повідомили тільки зараз, коли минув реабілітаційний період і фахівці переконалися, що здоров’ю дівчат нічого не загрожує.

Керівниця шпиталю Маріелла Енок зустріла сіамських близнючок Ервіну й Префіну у 2018 році під час подорожі Центрально-Африканською Республікою. У них була одна з найбільш рідкісних форм зрощення — в районі черепної коробки, внаслідок чого були поєднані навіть кровоносні судини в мозку дівчаток.

Енок запропонувала матері прооперувати Ервіну й Префіну безкоштовно в її шпиталі, й та погодилася. Перший етап лікування відбувся у травні 2019-го, другий — у червні того ж року. Зрештою, остаточна операція сталася в червні 2020-го.

А вже 29 червня сестрички відсвяткували свій другий день народження. Вони цілком здорові й почуваються добре: їхній мозок не зачепило внаслідок операції, а подальшому розвитку нічого не має загрожувати.

Мати дівчат, Ерміне, подякувала лікарям і сказала, що хотіла, аби їх охрестив Папа Римський Франциск.    

Нагадаємо, у Львові вперше провели операцію з пересадки серця (фото, відео).