Догори
Дати відгук

У Львові вперше провели операцію з пересадки серця (фото, відео)

2 хв на прочитання04 Липня 2020, 15:59
Тут і далі фото: facebook Олега Самчука Тут і далі фото: facebook Олега Самчука
Поділитись:

"Трансплантовано серце і дві нирки від посмертного донора. Початок покладено... "

Такими були слова Олега  Самчука,  головного лікаря  міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова після проведення операції з трансплантації.

На своїй сторінці в Facebook медик розмістив кілька фото.

 
 
 

Як повідомила керівник ГО "IDonor" Ірина Заславець у себе в Facebook, донором для одразу трьох пацієнтів став 58-річний львів’янин. Він упав з висоти, травми несумісні з життям. Після констатації смерті мозку, його сестра і мама дали згоду на донорство. Основним аргументом ухвалити таке рішення було розуміння, що навіть, якщо їхню рідну людину уже не врятувати, його органи продовжать жити, а він - разом із ними.

"Серце отримав 57-річний Віктор із Житомирщини. Раніше він був машиністом, але вже 5 років як не працює. Із ладу серце вивів інфаркт, полікувати його уже було неможливо, єдиний вихід - замінити. На вчорашній день серце у Віктора було збільшене втричі. Фракція викиду - 15. Воно уже ледь билося.  Нирки отримали двоє чоловіків - киянин і тернопільчанин. Перший на діалізі встиг побути лише тричі - так швидко йому пощастило отримати орга,  інший на операцію чекав кілька років. Каже, після неї поїде на море", - написала Заславець.

Відео - Facebook Ірини Заславець:

Нагадаємо, на початку червня стало відомо, що у лікарні швидкої медичної допомоги Львова відкрили сучасний Центр трансплантології. 

GreenPost писав про те, що у  лютому 2020 року Львівська Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги отримала ліцензію на проведення операцій з трансплантації .  

Також ми писали, що в Україні з’явиться реєстр донорів органів.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.