Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Волинянин у підземній теплиці вирощує рідкісні цитрусові (ВІДЕО)

Волинянин у підземній теплиці вирощує рідкісні цитрусові (ВІДЕО)

4:06
Поділитись:

Вирощування цитрусових є основним заняттям садівника.

У  тепличній колекції — помело, лайм, цитрон «Рука Будди», кумкват, лимон, апельсин та інші цитрусові. Володимир Болотін із села Княгининок в умовах волинського клімату вирощує цитрусові. Як розповів Суспільному садівник, його теплицю у селі видно не одразу, адже вона заглиблена на два метри в землю.

Прозорий купол і захищеність від землі, каже Володимир Болотін, дають змогу вирощувати цитрусові без додаткового освітлення та з мінімальними витратами на опалення.

«Колись я побачив сюжет про вирощування цитрусових. Як був у відрядженні в Києві, завітав до цього селекціонера, побачив його теплицю та прийшла ідея збудувати собі таку ж. Закупив 10 саджанців і відтоді почалося захоплення цитрусовими», — зазначив волинянин.

Цитрусові, які ростуть у теплиці, дають великі плоди та мініатюрні лимони, — говорить садівник.

«Найбільші плоди, які в нас були і ми зважували — 1,2 кілограма. Такі плоди дає лимон Пандероза. Найменші за вагою отримуємо мікроцітруси «Фінгерлайм». Ще одна назва рослини «цитрусова ікра», всередині якої маленькі ікринки», — додав Володимир Болотін.

Вирощування цитрусових є основним заняттям садівника. Доглядає, розсаджує та працює в теплиці сам, — говорить волинянин. Частина саджанців росте в маленьких горщиках, частина — у спеціальних інкубаторах. Технологію придумав сам: побачив такий парничок в інтернеті, замовив у зварювальників, обшив. 

Урожай у теплиці Володимир Болотін збирає протягом року. Взимку достигає кумкват і мандарини. Новинкою останніх років, зі слів садівника, є дерево з декількома видами плодів. Деякі з таких гібридних рослин уже почали давати плоди.

Нагадаємо, що на Миколаївщині колишні АТОвці вирощують лікарські рослини: чи прибутковий бізнес на шавлії