Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Вогонь знищив пшеничні поля у кількох регіонах (фото,відео)

Вогонь знищив пшеничні поля у кількох регіонах (фото,відео)

1:41
Поділитись:

Займаються площі пшениці на корені, озимої пшениці, горить стерня.

Рятувальники фіксують десятки пожеж як у природних екосистемах, так і на землях агропідприємств. Займаються площі пшениці на корені, озимої пшениці, горить стерня.

Як інформують у ДСНС, у більшості випадків причиною загорянь стає елементарна людська недбалість, цілеспрямвані дії самих аграріїв, які підпалюють стерню, подекуди, несправність техніки.

Донеччина

Так, рятувальники Донеччини повідомляють, що  у Краматорську вчора вогнем знищено 3 га стерні та 1 га пшениці на корені, а у Волноваському районі - 1Га стерні. У Костянтинівському районі, за межами с. Дружба Торецької міської ради   горіло  поле озимої пшениці площею 0.05 га, знищено вогнем 20.95 га пшениці на корені.

Хмельницька область

На Хмельниччині вогонь охопив близько 16 га пшениці, існувала загроза поширення полум’я на всю площу поля, яка складала 300 га. Пожежа сталася біля с. Велике Залісся Кам’янець-Подільського району вчора, 24 липня.

Гасіння пожежі ускладнювалося сильними поривами вітру, а також складністю під’їзду до поля. Завдяки вчасному повідомленню, залученню необхідної кількості сил та засобів підрозділами ДСНС, пожежу вдалося ліквідувати в тих масштабах, яких вона набула на момент прибуття, врятувавши при цьому 284 га пшениці на корені.

 
 

Як з’ясувалося, пожежа виникла через несправність рухомих вузлів та деталей комбайну, який збирав урожай. Зі слів комбайнера, під час збору урожаю, в нього сталася несправність, через що утворилася іскра із подальшим горінням стерні. Через пориви вітру вогонь швидко перекинувся на пшеницю.

За минулу добу пожежі на полях також були зафіксовані у Кіровоградській області - біля с. Мальчевське  рятувальники приборкали пожежу 1 га пожнивних залишків пшениці; на Донеччині - біля заповідника "Крейдова флора", Херсонщині - гасили суху стерню.