Догори
Дати відгук

Біля заповідника "Крейдова флора" горять гектари землі (відео)

Відстань від вогнища горіння близько 80м. 

1 хв на прочитання25 Липня 2020, 12:04
Фото і відео: facebook С.Лиманський Фото і відео: facebook С.Лиманський
Поділитись:

У   Донецькій області у безпосередній близькості від природного заповідника  "Крейдова флора", горить скошене поле пшениці.  Відстань від вогнища горіння близько 80м. 

Як свідчить допис Сергія Лиманського у Facebook, горіння - справа рук самих аграріїв.

"Відео того жахіття, що творять деякі аграрії на своїх полях. Відео зняте вдосвіта.Зараз це поле продовжує горіти, піднімається вітер і вогонь буде значно більшим, а значить і загроза заповідним борам збільшиться", - написав Лиманський.

 

"Цілу ніч поле продовжувало горіти, його гасити ніхто і не думав. Хоча для однієї оснащеної команди пожежного автомобіля, достатньо було однієї години, щоб забризкати водою повільно поширюється вогонь по валянням соломи і стерні. На світанку я знову звернувся в МНС. Спочатку на 101, в 04часа 58 хвилин, там відповів автовідповідач і відключився. Потім подзвонив до тих диспетчерам, до яких звертався вчора пізно ввечері", - деталізує Лиманський.

За словами дописувача, пожежники, так і не гасили пожежу, приїхали і через поле поїхали у невідомому напрямку. Інспектори чергують біля поля, поки туди ніхто з МНС не приїжджає.

Довідково: Крейдова флора, фактично, єдина значна за розмірами заповідна ділянка кретофільної флори в Україні, що збереглася в задовільному стані. Створений у 1988 році. Лісові угруповання у відділенні займають площу: 120 га — байрачні діброви, та понад 450 га — крейдовососнові бори, разом з первинними поселеннями сосни крейдової. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко