Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • Вівчарка та лабрадори лікують дітей з інвалідністю у Кропивницькому (ВІДЕО)

Вівчарка та лабрадори лікують дітей з інвалідністю у Кропивницькому (ВІДЕО)

2:55
Поділитись:

Собаки покращують психологічний стан дітей з церебральним паралічем

У Кропивницькому собаки допомагають у реабілітації дітей з інвалідністю. Це собаки кінологів з поліції області. Для занять обирають дружелюбних і лагідних тварин, такий вид реабілітації називається каністерапія.  

Поліцейські привезли  собак, які добре ладнають з дітками, ідеться у сюжеті Суспільного. Вони соціалізовані, навчені не реагувати на шум та крики. В повсякденному житті ці собачки працюють з пошуку наркотичних чи вибухових речовин.  Спілкувалися з дітьми бельгійська вівчарка Мерс, лабрадори Лакі та Аля. Найстарша серед собак – лабрадор Аля. Їй шість років.

"Ця службова собака володіє гарними якостями, вона спокійна, врівноважена, добра, неагресивна. Ця собака розкрила багато злочинів по запаху сліду", – сказав інспектор-кінолог Євгеній Маценко.

Трирічний Мерс тільки розпочинає свою службову кар’єру у поліції, працює за напрямком розшук, слідова робота, тобто на місці правопорушення чи злочину бере слід злочинця і вказує напрям його руху. Він дуже активний у порівнянні з іншими лабрадорами, дуже люблячий. Любить спілкуватись не тільки з дітьми, а й з усіма людьми, знаходить спільну мову з усіма, незважаючи на свій активний характер і темперамент.

Собаки покращують психологічний стан дітей з церебральним паралічем, говорить психологиня Юлія Довженко: "Діти з ДЦП розслабляються і вони можуть погладити собачку, вже не так затискають руки. Коли вони бачать тварин, у них є стимул пройтися до собаки, сфокусувати на ній свою увагу. Для дітей це – позитивні емоції”.

Нагадаємо, потепління призведе до зміщення меж лісів — дані дослідження.