Догори
Дати відгук

Вчені виявили, що сніданок до 8:30 помітно знижує ризики діабету

Дослідники з Північно-Західного університету проаналізували дані 10 575 дорослих людей.

2 хв на прочитання28 Березня 2021, 07:35
Вчені виявили, що сніданок до 8:30 помітно знижує ризики діабету. Вчені виявили, що сніданок до 8:30 помітно знижує ризики діабету.
Поділитись:

До цього висновку вчені прийшли після аналізу звичок більш ніж 10 тисяч осіб, деякі з яких дотримувалися інтервального голодування. Виявилося, що на ризики метаболічних порушень впливає час прийому першої їжі, а не годинник голодування протягом доби.

Захворюваність на діабет другого типу вже давно порівняли з пандемією, тому вчені намагаються знайти прості та ефективні заходи для профілактики хвороби. В цей час на діабет хворіють понад 400 млн дорослих і дітей і головною причиною залишається малорухливий спосіб життя і незбалансоване харчування.

З попередніх досліджень вчені знали, що обмеження прийому їжі по часу протягом доби (інтервальне голодування) покращує метаболічні показники. Тепер вони хотіли з’ясувати, як режим дня і прийом їжі в ранні години позначається на метаболічному здоров’ї.

Дослідники з Північно-Західного університету проаналізували дані 10 575 дорослих людей і розділили їх на три групи в залежності від режиму прийому їжі: в період менш як 10 годин на добу, 10-13 годин на добу і понад 13 годин на добу. Потім учасників розподілили в шість підгруп в залежності від часу сніданку – до або після 8-30 ранку.

Головний критерій користі раннього сніданку оцінювали, виходячи з показників рівня цукру в крові натще й оцінки інсулінорезистентності. Відомо, що резистентність до інсуліну і високий рівень цукру в крові впливають на метаболізм людини та перетравлення їжі. Порушення цих процесів поступово призводить до таких захворювань як діабет.

Виявилося, що інсулінорезистентність була вище при більш короткій перерві між останнім вечерею і новим сніданком, але нижче у всіх групах, де люди снідали до 8-30 ранку. У них також був нижчий рівень цукру в крові.

«Це означає, що час (прийому їжі) важливіший показник для запуску метаболічних змін, ніж тривалість голодування», – заявила автор роботи Маррей Алі.

До слова, медики знайшли новий спосіб, як швидко знизити холестерин і схуднути.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Директорку підрозділу Черкаської міськради підозрюють у розтраті 3,2 млн грн на закупівлі продуктів
Директорку підрозділу Черкаської міськради підозрюють у розтраті понад 3,2 млн грн на закупівлі продуктових наборів
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Virginia.edu
Невидима революція: як приховані прориви здешевили сонячну енергію на 99%
3 хв на прочитання2 години тому
Понад 7 мільйонів гривень збитків: на Тузлівських лиманах затримали браконьєра
На Тузлівських лиманах затримано браконьєра: збитки державі оцінено в понад 7 млн грн
1 хв на прочитання3 години тому
Обвинувачення у хабарництві: митник, брокер та посередник судитимуть за 9,4 тис. доларів за імпорт кави
9,4 тис. доларів за імпорт кави: до суду скеровано справу щодо групи, яка вимагала хабарі на митниці
1 хв на прочитання4 години тому
Держпродспоживслужба адаптувала ще 5 сертифікатів для системи TRACES NT, спрощуючи експорт до ЄС
1 хв на прочитання6 годин тому
В Україні змінили правила керування сільгосптехнікою під час воєнного стану
1 хв на прочитання7 годин тому
18 серпня — Міжнародний день Піно Нуар
2 хв на прочитання9 годин тому
Кришталева крапля саду: хавортія Купера (ФОТО)
2 хв на прочитання12 годин тому