Догори
Дати відгук

Вчені розповіли, які фрукти гарно профілактують гіпертонію і знижують тиск

Гіпертонія або високий тиск є найпоширенішим фактором ризику розвитку серцевих захворювань, який можна запобігти.

2 хв на прочитання21 Жовтня 2021, 08:11
pixabay pixabay
Поділитись:

 Було доведено, що один вид фруктів допомагає знизити ваші показники і знизити ризик появи гіпертонії.

Експерти хвалять цитрусові за їх потужну властивість знижувати тиск.

Цитрусові часто вважаються корисними для здоров’я продуктами. Цитрусові, у тому числі грейпфрут, апельсини і лимони, багаті на вітаміни, мінерали і рослинні сполуки, які допомагають підтримувати здоров’я серця і знижують ризик появи гіпертонії.

Лимон, типовий цитрусовий фрукт, містить у собі біоактивні компоненти, такі як лимонна кислота, поліфенол і аскорбінова кислота, і повідомляється, що існують різні переваги для здоров’я.

Дослідження показують, що вживання апельсинового і грейпфрутового соку може допомогти знизити показники артеріального тиску.

У одному дослідженні, опублікованому у Національній бібліотеці охорони здоров’я, вивчався вплив щоденного вживання лимона на показники артеріального тиску.

“Кілька досліджень виділили лимон як важливий корисний для здоров’я фрукт, що багатий на фенольні сполуки, а також вітаміни, мінерали, харчові волокна, ефірні олії і каротиноїди. Також повідомлялося про пригнічуючий ефект лимонного соку та його неочищених флавоноїдів на кров’яний тиск у щурів з гіпертонією”.

Водний екстракт цедри лимона також надає пригнічуючу дію на кров’яний тиск. Ці результати показують, що вживання лимона знижує систолічний артеріальний тиск, відповідно, за допомогою різних механізмів дії.

Цитрусові багаті на вітамін С, і багато досліджень показують, що люди, які отримують багато вітаміну С у своєму раціоні, можуть знизити ризик розвитку високого кров’яного тиску.

Експерти рекомендують пити сік, оскільки він багатий на інші сполуки, які можуть знизити кров’яний тиск, або їсти весь фрукт, щоб отримати додаткову клітковину разом з вітаміном С.

Джерело

До слова,  українські вчені знайшли речовину, яка запобігатиме гострому ураженню легень у хворих на коронавірус.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Сьогодні — День динамічної нешкідливості: філософія активного добра та мінімізації шкоди
Сьогодні — День динамічної нешкідливості: філософія активного добра та мінімізації шкоди
1 хв на прочитаннягодина тому
Катерина Флекман. Психологиня, поетка, волонтерка
Як зберегти ментальне здоров’я взимку: поради психологині Катерини Флекман
8 хв на прочитання11 годин тому
В Карпатах масово фіксують отруйну вогняну саламандру: її токсин викликає судоми та параліч
В Карпатах масово фіксують отруйну вогняну саламандру: її токсин викликає судоми та параліч
1 хв на прочитанняВчора
Їжа без жорстокості: чому світ переходить на веганство. Фото з відкритих джерел
Їжа без жорстокості: чому світ дедалі частіше обирає веганство
2 хв на прочитанняВчора
Боротьба з порушеннями: 3,6 млн грн штрафів за антитютюновий закон
1 хв на прочитання31 Жовтня 2025
Гепатит як «бонус» до служби: чи достатньо не займатись незахищеним сексом і не користуватися чужою зубною щіткою
8 хв на прочитання31 Жовтня 2025
Класична музика допомагає очам: нове дослідження з Бразилії
1 хв на прочитання31 Жовтня 2025
Чайний ґайд: що додати в горнятко, щоб зігрітися та подолати осінню втому
2 хв на прочитання30 Жовтня 2025
Більше з GreenPost