Догори
Дати відгук

Вчені довели, що подорожі роблять людей щасливішими

Важливо вирватися з рутини і випробувати щось нове.

2 хв на прочитання05 Січня 2021, 12:46
Поділитись:

Мандрівники, які подорожують досить часто, є більш задоволеними  своїм життям, ніж люди, які взагалі не подорожують. До такого висновку прийшли вчені, які провели нове дослідження, опубліковане в журналі Tourism Analysis.

Чун-Чу (Бамбук) Чен, доцент Школи готельного бізнесу в Університеті штату Вашингтон, провів опитування, щоб з'ясувати, чому одні люди подорожують частіше, ніж інші, і чи впливають подорожі і туризм  на відчуття щастя і добробуту.

Результати його аналізу свідчать, що люди,  які регулярно подорожували хоча б за десяток миль від  будинку,  були приблизно на 7 % щасливіше:  коли їх запитали про їхній загальний добробут, вони зазначили про позитивні моменти на відміну від тих,  то повідомив, що   дуже рідко або зовсім не подорожує.

«У той час як робота, сімейне життя та друзі відіграють велику роль у загальних звітах про добробут, накопичення досвіду подорожей, схоже, робить невеликий, але помітний вплив на самооцінку задоволеності життям», — сказав Чен. —  Тож важливо втікати від рутини та випробувати щось нове».

Учасників дослідження запитали про важливість подорожей в їхньому житті, скільки часу вони витратили на планування майбутніх відпусток і скільки поїздок вони зробили за рік. Їх також запитали про їх відчуття задоволеності життям. Із 500 учасників опитування трохи  більше половини повідомили, що роблять понад чотири розважальних поїздки в рік. Лише 7 % респондентів не брали відпустку.

Оскільки обмеження на поїздки через COVID-19 у майбутньому почнуть слабшати, дослідження може мати важливі наслідки як для туристів, так і для індустрії туризму.

Нагадаємо, що амазонські ліси не проживуть і 50 років. Унікальним лісам регіону загрожує зникнення через кліматичну кризу, а також через масштабну вирубку лісів. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.