Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • В одному із зоопарків України пара білих бенгальських тигрів виховує кошенят (ВІДЕО)

В одному із зоопарків України пара білих бенгальських тигрів виховує кошенят (ВІДЕО)

3:12
Поділитись:

У них народилося двоє кошенят — дівчинка та хлопчик, які нині важать по 100 кілограмів.

Білі бенгальські тигри — у дикій природі народжуються раз на 10 тисяч випадків, каже працівниця бердянського зоопарку Аліна Голованова. Пара бенгальських тигрів Азіра та Француз цьогоріч, 12 квітня, стали батьками вп'яте. У них народилося двоє кошенят — дівчинка та хлопчик, які нині важать по 100 кілограмів. Разом із матір’ю тигренята житимуть до трьох років, ідеться у сюжеті Суспільного.

"Усі великі кішки, вони ліниві. Активності, особливо, не спостерігається. Вони грайливі, але агресії у них немає вони дуже полюбляють дощ. До речі, великі калюжі, коли намиває, вони купаються та хлюпаються",  каже Аліна Голованова.

В основному, раціон тигрів складається з яловичини. В середньому, це 10 кілограмів на добу. На рік вони з’їдають до 3 тонн м’яса - це на пів тонни м’яса менше, аніж потрібно леву. Їдять вони шість днів на тиждень, сьомий день – неділя — це розвантаження. Переважно, це  яловичина, іноді буває свинина, але дуже зрідка тому, що вона жирна і в ній не так багато корисних речовин.   

Загалом, у світі 300 амурських тигрів та 2 000 бенгальських. З них у неволі живуть 130 тварин. 

"Уссурійський тигр (він же амурський) — це найбільша хижа кішка на планеті, яка може полювати, навіть, на ведмедя. А це, взагалі, найбільший хижак на планеті. Вони дуже цікаві та добрі тварини. Якщо, будь-якій тварині, незалежно від того тигр, лев, жираф, людина нічого поганого не буде робити, то тварина ніколи людині нічого поганого не зробить. Тигр — це гарна, унікальна тварина і я думаю, що цей рік принесе всім, не тільки в Україні, щастя та радість і все буде добре" каже директор зоопарку зоопарку Ігор Кальченко.

За словами працівників зоопарку, всі тигри занесені до Червоної Книги Міжнародного союзу охорони природи, в категорії "види, що вимирають". Полювання на них заборонене у всьому світі.