Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • В одній зі шкіл замість всім відомих шпаківень учні майструють будиночки для кажанів (відео)

В одній зі шкіл замість всім відомих шпаківень учні майструють будиночки для кажанів (відео)

2:44
Поділитись:

Ідею перехопили від науковців Національного парку «Деснянсько-Старогутський»

Дбати про природу та все живе креативно вчать на Чернігівщині. Ту замість  всім відомих "шпаківень" для птахів, майструють будиночки для кажанів та комах. 

Готелі для комах і будиночки для кажанів виготовляють семенівські школярі, ідеться у сюжеті Суспільного.  Потім разом з лісниками встановлюють на подвір’ї школи та у лісі.

Як каже вчителька біології Семенівської школи Галина Хулап, підтримка корисних видів комах і кажанів допомагає в боротьбі зі шкідникам. До того ж, так вчать дітей жити разом з природою.

Майбутній «готель для комах» школярі заповнюють корою з дерев, гілочками, шишками. Його виготовили для того, аби корисні види комах могли перезимувати у ньому.

Один такий вони подарували лісникам. Його встановили на території Семенівського лісгоспу.

Головний лісничий Сергій Мирошник каже, лісникам самим цікаво, які комахи там заселяться. До цього бачили такі будиночки лише в інтернеті – їх встановлюють європейці на своїх подвір’ях.

В шкільній майстерні готують дошки для інших будиночків – для кажанів. Два таких навесні вивісили у лісі за допомогою лісників. Ідею перехопили від науковців Національного парку «Деснянсько-Старогутський».

Поки кажанів у вже встановлених будиночках не видно. Кандидат біологічних наук Олена Мішта каже, зазвичай має пройти рік-півтора, щоб житло уподобали кажани.

Відомо, екоактивісти влаштували пікет під Верховною Радою (фото,відео).