Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Відео
  • В Івано-Франківську 55 багатоповерхівок від'єдналися від централізованого опалення (ВІДЕО)

В Івано-Франківську 55 багатоповерхівок від'єдналися від централізованого опалення (ВІДЕО)

3:46
Поділитись:

Люди подають заяви для переходу на індивідуальне опалення.

В Івано-Франківську 55 багатоквартирних будинків від'єдналися від централізованого опалення станом на 29 вересня. Про це під час оперативної наради повідомив заступник міського голови Руслан Гайда, ідеться у сюжеті Суспільного. За його словами, люди подають заяви для переходу на індивідуальне опалення, але скаржаться, що це дорого.

"Вулиця Коновальця, 136 Д – 167 квартир. Це — великий будинок. Потрібно витратити 1 млн 109 тис. грн. А мешканцям будинків на вулиці Бандери, 10 А, Бандери, 69, Слави Стецько, 7 заміна магістрального газопроводу, що є власністю АТ "Івано-Франківськгаз", коштуватиме 1 млн 600 тис. грн. Це — крім робіт, які потрібно зробити в будинку, що унеможливлює перехід. Люди не мають грошей. І всі приходять з такою проблемою: "Дайте грошей, бо ми не перейдемо. Ми не можемо заплатити такі великі гроші", — сказав Руслан Гайда.

У 9-поверховому будинку на вулиці Коновальця, 136 Д є 167 квартир. Більшість людей хочуть перейти на індивідуальне опалення.  Щоб перейти на індивідуальне опалення, потрібно буде витратити приблизно 50 тис. грн для 2-кімнатної квартири.

 У будинку на вулиці Слави Стецько, 7 – 34 квартири. Мешканець будинку Іван Тітарчук каже, що більшість людей, які тут живуть, — пенсіонери. За його словами, хоч у них є пільги на оплату за опалення, проте грошей у сім’ї на інші потреби не залишається. Жителі будинку хочуть переходити на індивідуальне опалення, каже Іван Тітарчук, проте не знає, де взяти на це гроші.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків сказав, що допомогти всім жителям грошима з міського бюджету неможливо. Тому міськвиконком, за словами Руслана Марцінківа, планує кредитувати людей.

"Якщо людина знає, що вона впродовж певного періоду буде сплачувати не всю суму – 60 тис., а частинами, то, можливо, охочіше будуть і дозволи, і ці роботи. Друге – з газовиками треба знайти порозуміння. Якщо це є магістральні газопроводи, треба десь вносити в інвестиційну програму. Вони ж беруть за транспортування газу", — сказав Руслан Марцінків.

До слова, варто знати якими будуть тарифи на воду, електрику, тепло з 1 жовтня.